TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Questy
Dne: 02.04.2020 16:13:23 FB



Mechanický quest - 12. část

 

Touhle dobou už musíš mít Yosen jistě dobře prozkoumaný. Hrál jsi už určitě s několika hráči. Seznámil jsi se se svou postavou? Jak komunikuje? Je tichá a málomluvná nebo naopak je první kdo začne řeč? Je bezstarostná nebo ostražitá? Ztratila někoho z rodiny, nebo si může žít šťastný život ještě v domě rodičů? Co všechno ovlivnilo její povahu. Přečti si svoji historii a vytvoř své postavě to nedůležitější - charakter. Teď jsi to právě ty, kdo zná svoji postavu nejlíp.

 

Pracuj s článkem jak napsat profil. Všechno pěkně setřiď do patřičných odstavečků, přidej nadpisy podle formálních stylistických pravidel.

 

Už jsme skoro u konce. Podívej se na hlavičku profilu. Jsi spokojený se jménem? S náboženstvím? Má povolání? Víš, jestli je tvoje postava spíš dobrá, nebo spíš zlá? Napiš si dům. Ať už je to rodinný, nebo tvůj vlastní. Je důležité ho mít v majetku. Potom dopiš celý majetek. Hlavně pozor, ať sedí k historii. Pokud postava plánuje cestovat, vyřeš, který majetek nosí s sebou a jak. Nezapomeň do majetku napsat zbraně, pokud nějaké máš.

 

Už zbývá jen pár posledních odstavců. Rodina. Dopsat takový odstaveček už by neměl být žádný problém. Napiš příbuzné!

Domácí mazlíček? Chceš domácího mazlíčka? Není problém, pokud bude v souladu s historií životopisu. Napiš adminům na mail. Zeptej se jich a pokud ti nápad schválí, napiš si i profil mazlíčka (pod tvůj). Co třeba kůň? Ve středověku to fungovalo jako standardní dopravní prostředek. Máš koně?

 

 

Kontrola profilu

 

V tuto chvíli už by tvůj profil měl vypadat plnohodnotně. Zhruba takto. Neoznačené položky jsi dopisoval v této a předchozí kapitole. 

 

 

Jméno: Theresa Lakomá

Rasa: Člověk

Pohlaví: Žena

Věk: 16 let

Řemeslo: Sedlačka

Náboženství: Solasova církev

 

 

Popis postavy: (minimálně 5 řádků) Theresa Lakomá je krásná žena, která má ale v obličeji velmi přísný výraz. Má hnědé oči, černé vlasy a snědou pleť. Na sobě nosívá bílou lněnou košili, kterou má většinou zamazanou od práce na poli. K ní nosí hnědou sukni, přes kterou má ovázanou zástěrku. Díky těžké práci má mírně vyrýsované svaly a spousty drobných ranek, kterými má poseté především látka a záměstí. Její nehty bývají špinavé, jak je za nimi hlína.

 

Charakter: Tím, že Theresa pochází z bohaté rodiny, je citlivá na peníze a snaží se šetřit, kde to jde. Je ale jinak velice hodná. V duchu je romantická a věří, že se bude vdávat z lásky.

 

Historie: (minimálně 5 řádků) Theresa se narodila jako první dítě do rodiny sedláka z Carvahallu. V dětství ji matka učila hlavně starat se o domácnost a na tvrdou práci venku nebyla zvyklá. Byla zvyklá vyšívat, vařit, zpívat a modlit se. Později se jí narodili ještě dva bratři a nejmladší sestřička. Její štěstí bylo plné radosti a veselí. Matka pracovala jako švadlena, otec jako kovář.

 

"Telecí léta" se nesla ve znamení škádlení mladších sourozenců. Therese nebylo žádnou překážkou shození sourozenců do bláta, nebo házení drobných kamenů, jen aby ji neotravovali. Nesnášela, že je musí hlídat, zatímco její vrstevníci si hrají venku. Ale dětství to bylo krásné. Protože pocházela z poměrně bohaté rodiny, nikdy nezažila nouzi.

 

Jakmile dosáhla patnácti let, začala plnohodnotně pracovat se zbytkem rodiny na poli. A už se začíná poohlížet po nějakém ženichovi. Koneckonců, nejlepší leta už bude mít brzy za sebou. 

 

Dovednosti:

Vaření (1/7)

Vyšívání (1/7)

Zpěv (1/7)

 

Rodina: Matka Anna - švadlena, otec Mikael - kovář, sourozenci - jedenáctiletý Hans, devítiletý Gerret a pětiletá Siona.

 

Majetek: Rodinný dům, dvoje šaty, pracovní oblečení, sada na šití, 5 stříbrných ve vlastních úsporách, rodina také vlastní dva koně - jendoho pojízdného a jednoho valacha pro práci na poli - a jednu kozu.

 

 

Takový profil už rádi přijmeme mezi nás. Chybí tomu poslední věc - obrázek. Zkus si sednou ke google nebo deviantartu a zkus hledat nějaký pěkný obrázek. Ideálně ne fotografii, ale kreslený digitální obrázek. Dobře se hledá anglické slovo s přídomkem "digital art". Takže pokud chceš najít středověkou ženu, zadej "medieval woman dogital art".  Pro Theresu se hodí například takový obrázek.

 

 

Zadané úkoly:

  • Zkompletuj životopis. 
  • Zaregistruj se.
  • Pomalu dohrej své hry na Yosenu.

 

Pokud si nejsi jistý, zda je životopis v pořádku, napiš do Návštěvní knihy nebo na team@alagaesia.czMáš splněno? Tím pádem pokračuj.  

 

Dokončit cestu Yosenem.

 

Zpět

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše