TOPlist

Napsal: Rey | Kategorie: Kronika
Dne: 25.03.2020 20:02:08 FB



Nová epocha

 

Žijeme v době, které říkáme Nová epocha. Začíná jakási renesance, návrat k umění a filozofickým hodnotám, vznikají nová vznosná architektonická i literární díla, svět se nachází v rozkvětu. Jsou otevřeny univerzity, rozmáhá se vzdělanost, zájem o magii i alchymii a nové technologie. 

 

A jak se to vlastně událo?

Roku 3265 byl zavražděn císař Galbatorix během svatební noci svou ženou Arwinou Meyron. Ta usedla na trůn a změnila řád v Království. Zajistila, aby byl král volen šlechtickou radou, titul nebude dědičný, pokud to šlechtici neschválí. Stará šlechta, věrná Galbatorixovi, zanikla - přišla o tituly i majetek. Pouze ti, jež přísahali věrnost nové královně a novému řádu věcí, mohli zůstat doma. Nová šlechta byla utvořena z bývalého odboje - Vardenů. Na trůně byla Arwina Meyron jen do první šlechtické volby, kdy byla odstavena od moci kvůli své krutosti a problémům v Du Welden, kde elfové vedli partyzánskou válku za to, aby si vydobyli samostatnost na lidském Království a znovu se spojili s Du Varden. Což se také díky politickému sňatku povedlo. Arwina Meyron po zvolení nového lidského krále zmizela neznámo kam.

 

Po jejím zmizení elfové z Du Welden deklarovali nezávislost na lidech a královnou prohlásili Nilwëu, Arwininu dceru, která se provdala za Arniliana z rodu de Eamë, aby se znesvářené strany konečně spojily. Na tomto aktu se významně podíleli Sarave, Arwinina matka, a Blagden, královský rádce. Nilwëa a Arnilian i díky pomoci svých věrných rádců vládnou v tuto chvíli dobře a spravedlivě a jsou doslova zbožňováni svým elfským lidem.

 

Du Weldenvarden bylo tak znovu spojeno a odděleno od Království, s nímž však brzy na to navázali diplomatické a obchodní styky. Hranice jsou otevřené, elfové smí z Lesů a lidé smí do Lesů, šlechta úmyslně oslabuje Solasovu církev, aby oslabila rasismus a nenávist k magii, protože jiné rasy i magii potřebuje k prosperitě Království. Bují obchod, a to jak s elfy, tak s trpaslíky, kteří se hojně vydávají z hor mezi lidi, s nimiž v mnoha případech žijí ve městech.

 

Všichni Dračí jezdci byli vyhnáni z Království do Lesů během selského povstání, které hlásalo, že Jezdci nikdy lidem nic dobrého nepřinesli, a měli by vypadnout, dokud můžou. Jezdci samozřejmě mohli povstání potlačit velmi rychle a efektivně, ale nikdo z nich si nepřál zbytečně prolévat krev, takže se stáhli k elfům, kde Jezdkyně Aireen ve spolupráci s Enni Krásnoočkem ustanovily nový Řád Jezdců. Nepřidali se k nim všichni Dračí jezdcí, ale významná část ano.

 

Před Novou epochou bylo období "Doby temna".

Před Dobou temna bylo období "Doby světla".

Na počátku byla "Dávná historie Alagaesie".

 

Pro zápis do "Nové epochy" použijte chat Kronika.

 

 

Zápisy v kronice od roku 3268:

 

22.03.2020 A - I

Islanzadí de Eamë:

20. Okvětce 3268 je do světa vypuštěna informace, že po třech letech na trůně lidský král Miron Dobrotivý onemocněl záhadnou chorobou, která ho trvale upoutala na lůžko a nevypadá to, že by se z ní uzdravil. Zlé jazyky tvrdí, že rada císaře pomalu začíná hledat nového kandidáta na císaře. 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše