TOPlist

Annelen (druid)

Začátečník 2269 Mistr

Napsal: Rhunön | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 30.01.2016 16:43:40 FB



Annelen 

 

v podobě zvířete

"Život je krutý, buď krutý též."

Jméno:

Annelen Fella Deynová.

Annelen je jméno, které jí dali rodiče a Fella Deynová si říká jen proto, že nerada říká své pravé jméno cizincům.

Jména totiž mají moc.

Pohlaví:

Žena.

Rasa:

Mocný druid, služebník Hvozdu.

Živel:

Voda a učila se i živel Země.

Jazyky:

Starověký jen matně, pouze obyčejné fráze či jednodušší věty.

Mateřštinu i jazyk lidí zvládá plynule.

Náboženství:

Vždy věřila jen a pouze v Hvozd, velký a mocný, ale poté si v poušti položila otáku "Kdyby existoval Hvozd, dopustil by její utrpení?". Takže nyní nevěří ve vůbec nic.

Povolání:

Dlouho fungovala na postu převoznice u jezera Isenstar. Pak odešla hledat něco lepšího, chvíli se živila jako léčitelka či pomocná děvečka, po setkání se Stínem se stala bláznivou tulačkou a nakonec skončila jako otrok onoho Stína.

Věk:

Její fyzický vývoj se zastavil ve třinácti letech života. Doopravdy jí je ale skoro 44 let.

 

 

Popis:

Tělesná schránka lidského těla:

Vypadá jako prosté děvče na vdávání. Je úměrně vysoká svému věku a tak i stavěná. Tvář má jemnou skoro až dětskou. Pokožka je snědá, stihla se za ty roky v poušti opálit. První co vás zaujme na její tváři jsou oči. Oči má velké, ledově modré a když se do nich hlouběji podíváte vidíte v nich mocná ramena řek a hlučné vodopády Alagaesie. A zlost s utrpením. Nos nemá nijak výrazný, má jej poměrně drobný. Ústa má drobná v barvě okvětního lístku leknínu. Vlasy má rudé jako západ slunce, sahající jí po lopatky, ale velmi neudržované. Má v nich chuchvalce, jsou slepené a plné písku. Po celé tváři má drobné pihy, které jí připomínají souhvězdí, která vidí každou noc na obloze. Ruce má silné, ale na levé ruce má pouze čtyři prsty. Dlaně má plné mozolů od tvrdé práce. Malíček jí chybí od setkání se Stínem. Teď tam má pouze pahýl, který schovává pod kusem látky. Pas má štíhlý, až vychrtlý. Záda měla pokrytá mnoha hlubokými jizvami, ale po vyléčení od Silchase zmizely. Nohy má ladné jako laň. Nyní je jeí tělo bez jizev, bez zlomenin i jiných neduhů.

Vyléčil jí Silchas za pomocí své magie, sice to bylo opravdu velmi bolestivé, ale nyní ji už nic nebolí.

Tělesná schránka zvířete:

Zvíře, které je nejvíce podobné Annelenině duši je vydra říční. Vydra říční je velká lasicovitá šelma s protáhlým, štíhlým tělem a krátkými končetinami opatřenými plovacími blánami. Ocas má svalnatý, ke konci zúžený. Nozdry a ušní otvory jsou vybaveny kožními záhyby, které jí umožňují je při ponoru zcela uzavřít. Má krátkou světle hnědou až béžovou srst s bílým spodkem. Dlouhé tělo má tak 60 centimetrů, ocas má kolem půl metru a váží odhadem dvacet kilo.

Styl oblékání:

Jelikož je Slunce v poušti horké a paprsky pálí, moc toho nenosí. Nosí ušpiněnou, několikrát sešívanou halenu, která má vykasané rukávy. Na nohou má roztrhané kamaše, kterým ustřihla spodní díl, tedy lýtka, takže z nich má kraťasy. Na nohou má jednoduché, ale už značně obnošené polobotky.

Více toho nemá.

 

 

Povaha:

Kdysi bývala pozoruhodná druidka. Veselá, laskavá a obětavá. Milovala vše živé, ale byla naivní, což se jí vymstilo. Věřila, že všichni jsou hodní a že svět je jenom plný míru a že se nemusí bát nebezpečí, když umí kouzlit.

Po setkání se Stínem, který jí zlomil a udělal z ní svým způsobem blázna je svým pravým opakem. Prakticky se neusmívá. Chvíli se snažila vzburcovat svého bojovného ducha, ale každý její pokus skončil nezmarem. Její duše je zlomená a zklamaná životem, který si vybrala. V očích se jí zračí strach, smutek a nenávist a jakási krutost. K čemu nenávist? Vůči sobě, osudu a vůči Silchasovi. Ano, i druidi mohou být krutí. Naučila se nenávidět vše živé, jelikož nikdy jí nic nepřineslo štěstí. A tak zanevřela na štěstí a lásku. Je tichá, mluví jen pokud se jí její pán zeptá. Ale je velmi učenlivá a pracuje tvrdě. Přestala ale používat srdce, jakoby všechny emoce uložila do truhly, tu zamkla a klíč zahodila. Přesně taková je.

Žádná.

 

Historie:

Narodila se v malinké osadě v Hvozdu Du Weldenvarden. Osada byla opravdu malinká, takže neměla ani jméno a vědělo o ní jen pár lidí. Tedy jen její obyvatelé, kterých bylo i s malou Annelen celkem osm. Její rodiče, manželé Tori a Fork, Elissa a Az'’doth se svým synem. Její dětství nebylo nijak neobyčejné, bylo to dětství holčičky, co se narodila do milující společnosti.  Chodívala si hrát s o pět let starším synem Az'dotha, Menirem k řece, kde spolu vyráběli lodičky z listí. Okolo jejich pěti let je ostatní pomalu učili základním dovednostem jako je sběr plodin a podobně. Tyhle věci jí nikdy nebavili, ale jelikož výuka byla opravdu tvrdá a když neposlouchali tak následoval trest, naučila se dělat věci, které neměla ráda stejně dobře, jako ty ostatní. Od deseti let jí učil Fork s Tori meditovat a po dvou letech to začalo přinášet ovoce. Dovedla se přeměnit na zvíře jejího srdce, přesněji na vydru. Tori z toho byla opravdu nadšená, protože ona sama byla v přeměně opravdu velice dobrá, takže se stala jejím mistrem. Annelen to bavilo, měnit se na vydru a plavat si ve vodě. Nikdo nepředpokládal, že by Annelen byla druid, který by dovedl i ovlivňovat živly, protože ve vesničce nebyl nikdo, kdo by je ovládal. A tak když Annelen jednou při hádce s Elissou nechala vystříknout hrnec s vodou na Elissu, bylo to víc než jen překvapení.

Poté se jí ještě párkrát, když se soustředila nebo naštvala, povedlo něco rozlýt poslali jí do vesnice, kde žil její kmotr, který dovedl ovládat dokonce dva živly, vodu a vzduch. A jal se Annelen učit. V jeho učení strávila opravdu mnoho let, celkem deset. Neučil jí jen ovládat svůj živel, ale zdokonalil její proměnu ve zvíře či jí ukázal jak ovládat víc než jeden živel, ona si vybrala Zemi.

Ostatní z jeho osady jí učili lovit, vyrábět různé věci či umět používat svou mysl jako zbraň a pevnost. Když bylo Annelen necelých dvacet let, rozhodla se, že půjde poznávat svět. Byla všem vděčná za jejich pomoc, ale cítila nutkání jít se seberealizovat do světa. A tak šla. Usadila se u jezera Isenstar, kde se jí rozhodl zaučit místní převozník do jeho řemesla a tak mu pomáhala. Vzhledově, ale nestárla a pořád vypadalo jako děvče a tak byla nucena po pár letech odejít, aby nevzbudila pozornost. Vydala se domů. Když došla do vesnice, zjistila že Tori a Fork a Elissa zemřeli. Tori a Fork na vysoký věk a Elissa na nějakou nemoc. Pak že se její kamarád z dětských let oženila nyní žije v jejich takovém hlavním bodě, tedy v Poutním zvířeti. A tak tam ve vesnici zbyli jen tři a hodlali se přesunout jinam. A tak si Annelen opět sbalila svůj raneček a odešla do Gil'eadu, kde se potkala s Dennou. Denna byla napůl elf a byla hluchá. Annelen Denně prozradila něco málo o svém původu, popila s ní pár piv a pak šla dál. Cestou se připletla do pranice v hospodě takže jí pak naháněli stráže po celém Gil'eadu, ale dovedla uniknout. A pak nastal v jejím životě zlomový okamžik. Potkala Stína. Ten Stín byl démon, co bažil po bolesti a ona se stala objektem jeho zájmu.

Porazil jí v nerovném souboji, odvlekl do zapadlého hostince, kde jí roztrhal mysl, uřízl malíček a pořezal záda. Pak jí nechal jít. Annelen se zlomená potácela ulicemi Gil'eadu. Po pár dnech se zlomená vydala hledat pomoc do Lesů, jelikož ty byli blíže než Hvozd. Skončila v Osilonu, kde se setkala s kočkodlačicí Sian a služebníkem Hvozdu, Villiasem. Sian Annelen prozradila, co za démona jí potkalo a popřála jí hodně štěstí. A pak šla Annelen zase dál. Došla až k povodí Az-Ragny. Tam došla v horečkách, vyčerpaná, zlomená, vystrašená se zraněným lýtkem z toho, jak na ní během jedné bouře spadla větev. A tam jí na pokraji smrti našel král druidů, Gormal. Dal jí najíst, vyléčil její rány a po pár dnech jí nechal jít. To už byla Annelen ve stavu, kdy byla prakticky blázen. Mluvila sama se sebou, propadala do záchvatů paniky a blaženosti a podobně.

Její pouť jí vzala i do malebné vesničky jménem Polesí, kde se po dlouhé době cítila v bezpečí a štastná. A tam se dala opět dopořádku. Hrála si tam s místními dětmi a pomáhala jim plést věnečky či pobaveně sledovala truhláře, co chytal králíka po lese. Přála si nikdy nemuset odejít, ale věděla, že její domov je jinde a že by jí tu nepřijali, protože by pro ně byla čarodějnice. Jednoho odpoledne, kdy se chystala k odchodu, zavítala do místního hostince na něco k snědku. Potkala tam svou noční můru, Stína Silchase. Pokusila se mu uniknout i s ním bojovat, pokud se to tak dá nazvat, ale jelikož byla ve velmi špatném stavu, tak prohrála a padla do jeho otroctví.

K jejímu překvapení jí ale vyléčil všechny neduhy a dal jí najíst, a ona mu musela začít sloužit jako otrok. Jako jeho majetek. Ona, mocná druidka, je otrokem Stína! Nakonec skončila kdesi v poušti v domově onoho Stína, kde mu slouží.

A zde také zemřela. Avšak smrti se nebála, těšila se na její příchod.

 

 

Schopnosti a dovednosti

Magie:

Psychická magie - Učeň 1/7

Vitální magie - Učeň 3/7

Metamorfní magie - Učeň  3/7

Elementární magie - Učeň 4/7

Energetická útočná a ochranná magie - Učeň 1/7

Ostatní:

Léčitelství 2/7

Tanec a zpěv 1/7

Boj s holí 2/7

Vodní aktivity 3/7

Čtení a psaní 1/7

 

Rodina:

matka Iris

Psychicky i fyzicky silná žena, která ale svým vzezřením vypadá jako desetileté děvčátko, které si ještě hraje s panenkami. Iris je temperamentní a impulzivní žena, která má velké srdce a své jediné dítě miluje víc než cokoliv jiného.

otec Moore

Je to čestný muž, který rád se vším pomůže. Je trochu podpantoflák, ale občas udělá doma menší vzpouru a to pak vzduchem lítají předměty všech barev a tvarů.

strýc Ahai

Velice inteligentní bytost, kterého kletba zastihla až v sedmnácti letech, takže působí mezi obyvateli své vesnice poněkud komicky se svými šesti stopami. Jeho základním živlem je vzduch a naučil se od jakéhosi bratrance z druhého kolene ovládat i vodu a to samé pak učil i Annelen.

 

Přátelé:

Denna

Pro ní je to spíš známá, než přítelkyně. Byly spolu jen jednu noc na pár pivech, ale i přesto jí Denna zaujala. Hluchá poloelfka, které to život lehké moc nedělal.

Menir

Menir je sympatický a veselý druid. Nepostojí na místě, je pro každou skopičinu a nic nebere vážně, proto všechny překvapilo, že se oženil a měl dvě nadané děti, kterým šla Annelen za kmotru.

----------------------------------------------------------------------------

Silchas

Z duše jej nenávidí. Ublížil jí. Mučil jí. Zničil jí. Ale musí s ním žít.. Už se naučila neodporovat, nic neříkat a nechat sebou vláčet dle libosti. To je vše, co vám o něm bude schopná říci.

 

 

Majetek:

nic.

 

 

Ostatní postavy:

Fin Briedis (elf, cestovatel)

Armin Saravay- (archiv, zabita Silchasem)

Narren Sne Fristinderr

 

Ukončení hry: zotročení postavy stínem Silchsem.

 
Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše