TOPlist

Yon von Sute

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 23.05.2011 12:00:22 FB



Yon von Sute

 

 

Jméno: Yon von Sute
Druh: Gnom
Datum narození: neznámý
Věk: 570 let

Popis: Yon má krátké střapaté černé vlasy a plnovous těže barvy. Uši má trochu zašpičatělé a odklápějí se mu od hlavy. Má pronikavé tmavě hnědé oči, velký kulatý nos a huňaté obočí. Yon je sice středního věku, ale na jeho obličeji se už rýsují vrásky. Měří 110 cm a je největším a nejsilnějším Gnomem. Je to také Sharma (v překladu vládce). Má svalnaté chlupaté tělo pokryto mnohými šrámy a jizvami. Podle Gnomských měřítek je docela hezký. Mezo jeho nejoblíbenější zbraně patří jeho hrubý a silný hlas a jeho divoký pohled.

Historie: Yon von Sute se narodil ve velmi dobré rodině. Jeho matka byla vedoucí Gnomských mágů, takže skoro nebyla doma... Musela stále jezdit na mise; a jeho otec byl šlechtit, který měl k tehdejšímu Sharmovi velice blízko. Yon 100 let vyrůstal v blahobytu a měl se dobře. Po 100 letech však popravili jeho otce za ukradení Sharmových klenotů. Pak zapálili jeho matku a chtěli se zbavit i jeho, ale neměli srdce na to zabít (ještě tehdejší) dítě. Proto ho jen vyhnali z Gnomského území. Yon rok bloudil Beorskými horami a párkrát málem přišel o život. Když v tom narazil na jednu trpasličí stařenku. Ujala se polomrtvého Yona a starala se o něj ve své horké chatičce. Takto žil Yon dalších 100 let... Ale ani trpaslíci nejsou nesmrtelní. Stařena zemřela a Yon byl zase sám. Rozhodl se ale, že si vybojuje místo v Gnomském městě Stonwrend. Když do města dorazil, tak ho tam nikdo nepoznal. Poznal ho teprve až Sharma, když se mu Yon představil. Sharma se Yona lekl, protože věděl, že tento Gnom bude jeho nástupcem. Možná, že si to Yon neuvědomoval, ale byl velký..
Sharma ho nechal žít a přidělil ho do rodiny jedněch šlechticů. Yon je moc neměl rád, ale dovolili mu stavět domy a vyrábět meče (jeho specializace). Když se blížil poslední rok Shramovi vlády, tak dal Yona učit zacházet se zbraněmi. Yon se učí rychle, takže mu to nedělalo problém a už po 5 měsících jeho šíp nikdy neminul cíl, jeho dýky byly vžd ve střehu a jeho krátké meče se ladně prosekávali nepřátelskými těly. Když Sharma zemřel, tak se Yon ujmul vlády. Tehdy mu bylo 357 let. Vládne čestně a moudře a jeho lid ho má rád.
Yon se dokonce tehdy přátelil i s Jezdci (tehdy ještě žili). Když však padli, tak svůj lid stáhl ještě hlouběji do Beorských hor a od tam už nidky nevyšli. Jedině poslové, jinak ani noha.

Kontakt: tom.k.u@seznam.cz
Rodina: Vyzabíjena
Majetek: Kladivo Grida Chana (Kladivo Gnomských vládců), ochranné pracovní brýle, dva jednoruční meče, dvě dýky a kuše


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše