TOPlist

Nasuada Fair II.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 04.06.2011 15:40:27 FB



Nasuada Fair

 

 

Jméno: Nasuada Fair
Druh: Člověk, Varden
Datum narození: /
Věk: /

Podoba: Nasuada má krátké černé vlasy a tmavou pleť. Její obličej je a dominuje mu velký nos a ústa. Její oči jsou temně hnědé a nebojácné.
Je štíhlá a poměrně i vysoká. Její držení těla připomíná šlechtičnu, což se na její post hodí.

Historie: Nasuada se narodila v Alagaësii, byť si někteří myslí, že někde jinde. Matku nikdy nepoznala. Od malička se o ni staral otec Ažihad, vůdce Vardenů. Její otec byl udatný bojovník a naučil svou dceru statečnosti čehož si spousta mužů u žen cení.
Když jí otec zemřel v bitvě o Farthen Dur, tak jí zaplavil veliký žal. Ten však nemohl trvat na věky, protože jí Rada Starších oznámila, že chtějí, aby se ona stala další vůdkyní Vardenů. Rozhodli se tak, protože si mysleli, že když je to žena a takto mladá, tak půjde lehce zmanipulovat, takže by duchovními vládci Vardenů byli právě oni. Nasuada prokoukla jejich lest, ale i tak přijala post vůdkyně Vardenů. Nenechala sebou manipulovat a byla vcelku klidná, protože jí Dračí Jezdec Eragon přísahal věrnost. Takže nejenže sebou nenechala manipulovat, ale pořídila Vardenům i mocného spojence.
Po bitvě ve Farthen Dur se Vardeni přemýstili do Surdy ke králi Orrinovi. Tam se znovu utkali s Galbatorixovou armádou na Hořících pláních. Tam také Galbatorix ukázal svou novou zbraň - Murtagha.
Na Hořících pláních Vardenové přežívali vcelku dlouho. Mezi tím prokázala Nasuada znova svou statečnost tím, že vyhrála Zkoušku Dlouhých nožů nad Fadawarem, čímž získala pro Vardeny další mocnou armádu Kočovných kmenů. To ovšem není jediný její triumf. Uzavřela dočasný mír s Urgaly, čímž se její armáda opět zvětšila.
Nasuada je moudrá a statečná vládkyně. Je přesně to, v co jí vychoval její otec. Vládkyně Vardenů.

Rodina: oec Ažihad (mrtý), Vardenové
Majetek: náhrdelník od Fadawara, kůň Angel, katana


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše