TOPlist

Mordred Lehrran

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 24.06.2011 21:37:28 FB



Mordred Lehrran

 

Jméno: Mordred Lehrran
Rasa: Druid
Titul: Jeden ze Tří vládců
Datum narození: 3.3.
Věk: 24
 

Podoba: Mordred je muž průměrné postavy - je tak akorát vysoký, není ani vyhublý, ani netrpí nadváhou, zkrátka je takový, jaký by muž jako on být měl. Má tmavě hnědé, krátce střižené vlasy, ve kterých je často viditelné tzv. vrabčí hnízdo. Jeho oči prozrazují, že Mordred není obyčejný člověk, ale druid. Jsou zářivě modré a když kouzlí, duhovky se zbarví do oranžova. V šeru či tmě jeho oči přímo svítí. Jeho nos není ani velký, ani malý, přesně pasuje k jeho obličeji. Ústa má Mordred celkem široká, rty úzké a narůžovělé. Na tvářích mu roste zrzavé strniště, další neobvyklost. Barva jeho vousů totiž celkem kontrastuje s tmavostí jeho vlasů.

Jelikož je Mordred druid, drží se druidských tradic oblékání. Nosí světlou tuniku přepásanou koženým páskem, na němž se mu pohupuje mnoho váčků s bylinami a nejrůznějšími tajemnými amulety a talismany. Kalhoty nosí tmavé, z pevné látky, boty kožené, nízké. K jeho zjevu neodmyslitelně patří zelený plášť, jehož kápi často nosí na hlavě. Jeho druhým jakýmsi atributem jest dlouhá dřevěná hůl, kterou zdobí rozličné řezby a na jejímž konci se nachází broušený křišťál. Pokud však potřebuje zatajit svůj původ, navléká se do tmavých kalhot, k nimž nosí tmavě modrý kabátec z pevné látky. Tak se náhle z druida promění v člověka, pokud mu ovšem není vidět do očí.

Co se týče doplňků, Mordred nosí na krku z kovu odlitou spirálu života a na rukách několik kožených náramků s raženými druidskými vzory. Krom toho má na místě levé klíční kosti vytetovaný strom života, nejvýznamější z druidských symbolů. A ano - má u sebe kouzelný amulet, který má moc svolat Tři vládce. To jest drobný safír s rytinou jakéhosi symbolu, ten nosí v jednom z mnoha váčků u pasu.

 

Historie: Mordred se narodil v Altrýnských lesích, stejně jako většina ostatních druidů. Narodil se vcelku bezvýznamným rodičům, průměrným osobám. On však měl v osudu vepsáno, že se stane vyjímečným. Dětství měl poklidné, vyrůstal v lese, kde se učil tajům druidské magie a osvojoval si ostatní důležité vědomosti od starších moudrých druidů. Mezi ostatními mladíky vynikal, měl talent na magii a učil se rychle. Když však přišel den jeho jedenáctých narozenin, postihla ho kletba, stejně jako ostatní druidy, která ho uvěznila v dětském těle. Stárnul dál psychicky, nikoliv však fyzicky. Několik let tak vydržel žít, ale když mu bylo zhruba sedmnáct, pobral tolik rozumu, že se rozhodl odejít z rodných lesů, jelikož mnozí druidové tvrdili, že za kletbu může les a zlomit ji dokáže jen změna prostředí. Mordred se tedy smířil s tím, že jednou provždy opouští rodný kraj, rodnou zemi. Ještě předtím, než se vydal pryč z Altrýnských lesů, jeden ze starých druidů mu věnoval safír s prohlášením, že je to jeden ze tří amuletů Tří vládců - údajně tak chtěl osud, aby se Mordred stal jedním z těchto vyvolených. Mordred tedy safír přijal a vydal se na cestu. Teprve po dvou letech se dostal na hranice Alagaësie a další dva roky mu trvalo, než prošel lesy Du Weldenvarden až k Ellesméře. Tady bloudil, setkával se s různými rasami a povahami, až se setkal s tou nejstarší rasou. Dále to byl spíše zmatený sled událostí. Jistá žena ze Staré rasy mu vnikla do mysli a vzala si všechny potřebné informace o druidské rase, aniž by tomu Mordred mohl zabránit. Pak mu vymazala paměť. Snad veden osudem se Mordred dostal až ke stromu Menoa, kde úpěnlivě prosil, aby mu strom vrátil paměť. Povedlo se. Získal i cennou radu, kde by mohl najít někoho či něco, co pomůže zlomit jeho kletbu - vyrazil přes poušť do Beorských hor. Naneštěstí ho v poušti přepadli tvorové ze Staré rasy. Neunikl by, nebýt samice horského vlka šrrga, která jej pomocí mocných kouzel zachránila a odnesla až do hor. Ukázalo se, že je to právě ona, kdo má v osudu vepsáno, že má pomoci druidovi. Dovedla ho do skal, na místo zvané Skrár, kde pomocí magického oltáře a své moci zlomila Mordredovo prokletí. Z Mordreda se konečně po třinácti letech stal muž. Tím ale jeho cesty osudem nekončí.
 

Kontakt: viz Larn
Rodina: nikdo
Majetek: Magická hůl, spirála života, náramky (1,2), tetování, safírvzpomínka na dětské tělo

Důvod ukončení hry: Odešel zpět do své domoviny.

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše