TOPlist

Taray Nireni Galdran

Napsal: Správce říše | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 30.10.2011 20:09:07 FB



Taray Nireni Galdran 

 

obrázek postavy

 

Jméno: Taray Nireni Galdran
Druh: Trpaslík
Pohlaví: Pořádná ženská
Datum narození: Narozeniny oslavuje prvním napadnutým sněhem
Věk: Nějaké to století má už za sebou, ale nerada to slyší

 

Podoba: Trpaslice, která svou výškou nepředčí 130cm, působí ještě menší díky baculaté postavě specifické pro trpaslíky. Obličej má kulatý, plné tváře a velký nos, který trůní uprostřed tváře. Oči má mandlovitého tvaru a tmavé barvy mezi zelenou a modrou, které obrůstají tmavě hnědé až černé řasy, krom toho je lemuje kulatě tvarované obočí, které často semkává do mračení, protože povahou je puntičkářská a velice průbojná. Nakonec má ženské, plné rty, co mají světle rudou barvu, takže je vidět, že se nijak nemaluje, už je kvůli jejím feministickým sklonům, kdy obhajuje něžné pohlaví. Její kůže nabírá bledý odstín, který přímo kontrastuje s jejími tmavě hnědými vlasy, co mají barvu mokré hlíny. Jelikož je má trvale spletené do mnohých copů, těžko říci jak jsou dlouhé, ale tyto copy jí dosahují do půli stehen a ráda si je krotí různými čelenkami, jelikož je pracovitá a nesnese řeči a narážky na její ženskost při práci.
     Její postava má tvar přesýpacích hodin, takže postava typická pro ženy, kdy se nemůže chlubit svým nízkým hrudníkem, zkrátka jí nebyl shůry dáno mít bujný dekolt. Co bychom si povídali, žádná štíhlá není a naklání se spíš k těm tlustějším, na druhou stranu to není kulička na nožičkách. Její dlaně jsou poměrně velké, silné, a jelikož se hodně věnuje ruční práci, má krátké nehty. Má pořádnou sílu v rukou, pro kterou toho musela hodně udělat. Samozřejmě k ní patří i krátké nohy, ale tam se ukrývají její velká chodidla, za která by se nemusel stydět kdejaký chlap. Nikdy na ní není možné spatřit sukni, té se zásadně straní, protože jak bylo již zmíněno, nesnese názor, že muži jsou ti lepší. Proto jako oblečení volí těžké, kožené, vysoké boty a zbroj, ráda ale nosí i kalhoty a pláště. Je to jen na počasí a místu kam se zrovna vydává. A když si něco umane, tak se svou tvrdohlavostí je schopná jít kakmoliv v čemkoliv.

 

Historie: Taray prožívala dětství u své rodiny, u matky Thorghaly a otce Nalkura, v né zrovna přepichové rodině, avšak ani u úplných chudáků, kde se nedalo jíst. Bohužel se jí skoro nikdy nepovedlo shodnout s rodiči, už jen proto, že byla jediná dívka z pěti potomků. Otec její bratry učil kutat, těžit a s těžkými nástroji, jenomže Taray musela jít matce pomáhat vařit a uklízet. Nejenom, že mnohdy se z jídla stal nepoživatelný a mnohdy i nebezpečný blivajs, navíc jí to ani nebavilo! Když se dostala do útlého věku, začala konečně něco dělat. Upřímně si promluvila, spíše se pohádala s rodiči, že i ona má právo dělat něco účelnějšího, než drhnout prádlo, které se stejně znovu ušpiní. Matka se jí snažila přemluvit, že je to hloupé a zbytečné, jenomže Nalkur to viděl jinak. Rozhodl se to s ní zkusit. Jelikož její bratři to už měli ve cviku delší čas, umění s tyčí jí nešlo s takovou odborností, jako to šlo jim. Ale ten zápal a odhodlání tam byl, takže se na ní její otec zaměřil. A po krátké době všechny strčila do kapsy a neustále se zlepšovalam uvědomovala si, že ženy by neměly být považivány jen za služky v domácnosti. Kapku zručnosti pochytila i při práci v dílně, není to žádné nemehlo. A až dodnes, i když odešla od své rodiny aby započala svůj příběh a život, se zlepšuje a bojuje za svá práva. Otec jí věnoval tedy hůl, kterou sám zhotovil a ona si jí proto přenechala aby k němu zachovala úctu, navíc jsou to cenné vzpomínky.
     Potřebovala se dostat někam jinam, a od své rodiny odešla do hor, kde si zřídila vlastní bydlení ve srubu... Jediné, co jí tíží, je její neblahý kulinářský úm, ale hlady nikdy neumře, vybíravá není.
     K elfům a lidem necítí žádnou velkou zášť, pouze jí jsou nesypatičtí a úmyslně se od nich straní. Nikdy se s nimi však nesetkala, zato viděla sílu draků, a to nejednou, když lovili. K drakům chová přirozeně respekt, a zrovna se s nimi netouží moc potýkat...

 

Rodina: Má ji. (viz. historie)
Kontakt: (Nezobrazen)
Majetek: Hůl od otce, srub, finance, ošacení a jiné věci, bez kterých se nedá přežít.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Důvod ukončení hry: Vydala se hledat smysl svého života a už jí nikdo živ nespatřil


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše