TOPlist

Lúthien Tinúviel

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 31.12.2011 13:58:20 FB



Lúthien Tinúviel

 

 

Jméno: Lúthien Tinúviel
Druh: elfka
Datum narození: 1. května
Věk: asi 100 let (vypadá asi na 19)

 

Podoba: Vysoká postava není u elfů vůbec neobvyklá. Má štíhlou a neskutečně mrštnou ale nesvalnatou postavu s bledou pletí a nádhernými křivkami.

 Lúthieninu neskutečně nádhernou tvář bez sebemenší nedokonalosti s jemně zaoblenými rysy rámují velmi světlé, složitě upravené vlasy. Špičaté uši jsou až moc nápadné na to, aby se mohla objevit mezi obyčejnými lidmi bez kápě přetažené přes hlavu. Pod obočím v barvě nejtmavějších  vlasů září Lúthieniny nádherně tvarované, pronikavé zelené oči s dlouhými řasami a pohledem plným velké odvahy, která zaplavuje i její mysl. Mezeru mezi nimi a rty vyplňuje rovný nos, který zapadá jako ulitý do jejího obličeje. Pod ním se rýsují Lúthieniny jemné růžové rty, Které často zdobí okouzlující úsměv, který odhalí řadu rovných, zářivě bílých zubů. 

 Horní část Lúthieniny naprosto dokonalé postavy je vždycky (kromě mimořádných událostí) obepnuta něčím fialovým, čemu by se s nadsázkou dalo říkat brnění, které odhaluje převážnou většinu jejího trupu. Okraje jsou zdobeny pravým stříbrem. Nohy jsou zahaleny do dvou hodně krátkých sukní - jedné skládané bílé a druhé v barvě brnění. Skládaná sukně je úplně obyčejná a nezdobená, ta druhá je spíše jako součást brnění - zdobí ji stejné vzory a je převázána opaskem zdobeným stříbrem. Ruce má pokryté fialovými chrániči předloktí, zčásti z kovu, zčásti z látky. Stejně jako všechny součásti Lúthienina oblečení jsou zdobeny stříbrnými "listy" a zlatými ornamenty. Obuté má něco, co vypadá trochu jako fialové sandály s podpatkama.

 

Historie: Lúthienin život začal 1. května přesně v sedm hodin ráno, kdy se v jednom nádherném domě v Ellesméře ozval dětský pláč. Všichni z její rodiny měli obrovskou radost - elfské dítě je přece jen vzácností. V noci jejího narození se nad elfským městem strhla hrozná bouře a malou Lúthien zasáhl blesk. Nezabil ji,jak se ze začátku obávali, ale vdechl jí ohromnou sílu, moc a bojechtivost. Jakmile mohla udržet zbraň, začal ji otec vychovávat k boji, kdežto matka se snažila nacpat Lúthien do hlavy přesná pravidla etikety a obecně ji vychovávala tak, že by se mohla vydávat za princeznu. Lúthienin otec zemřel v boji se zlým divokým drakem, který ho napadl. Lúthien i její matku to dost vzalo a pokoušely se draka najít, ale po něm, jako by se zem slehla. Nakonec přišla na řadu i Lúthienina matka. Když se jednoho večera vracely z dlouhé výpravy v království lidí, nechtěně zkřížily cestu jedné stínce. Ta zabila Lúthieninu matku, ale Lúthien se zachránila a utekla zpátky do Du Weldenvarden. Vražedkyně si vraždu snad ani nepamatuje - konec konců, stíny dělají tohle pořád, ale Lúthien na tuhle věc nezapomene. Nikdy. Krátce po návratu do Ellesméry složila přísahu ve starověkém jazyce, že matku pomstí a aspoň se pokusí zabít každého stína nebo stínku, kteří jí kdy zkříží cestu. 

 

Povaha: Lúthienina povaha je nesmírně složitá a málokdo ji pochopí. Před lidmi vystupuje tajemně a s nikým se moc nebaví. Ale když se s ní někdo spřátelí, je milá a někdy dokonce i veselá. Přestože se narodila v Ellesméře, málokdy ji tam najdete, jelikož velmi ráda cestuje. Zná téměř všechna místa v Alagaësii. Stejně jako všichni elfové projevuje jistou náklonnost k přírodě, které ráda zpívá. Zbožňuje také zvířata a nikdy by nedala dopustit na svou věrnou klisnu, která ji vytáhla z mnohých problémů ani na svou malou kočičku. Velmi dobře se přetvařuje. Nenávidí stíny, složila přísahu ve starověkém jazyce (tudíž neporušitelnou), že se alespoň pokusí zabít každého, který jí kdy zkříží cestu. Usilovně bojuje proti Galbatorixovi a veškerým nestvůrám, které mu slouží. 

 

Schopnosti: Lúthien je opravdovou mistryní v lukostřelbě. Její střílení je neuvěřitelně přesné (i na elfku) a rychlé. Dokáže vystřelit asi dva nebo tři šípy za vteřinu. Dýkou dokáže házet podobně dobře. Bohužel se nedá říct totéž o jejím boji s mečem. Sice pozná dobrý meč a zná základní pravidla, ale boj nablízko jí nikdy moc nešel. Samozřejmě, jako snad každý lef, ovládá kouzla. Dokáže prostřednictvím myšlenek komunikovat se zvířaty.Také nádherně zpívá - většinou přírodě v Du Weldenvarden. 

 

Kontakt: kaja.oren@centrum.cz
Rodina: už nikdo
Majetek: krásný dům v Ellesméře, spoustu krásných šatů (1, 2...), plášťe s kápí (bílý, černý, tmavě modro-fialový, šedo-zeleno-hnědý) bot, rukavic apod., koťátko Morganmeč, dýku, luk a toulec se šípy, krásná klisna, které říká Ithil, šperky na uschování energie - přívěšek, prsten, náušnice (1, 2), náhrdelník, stříbrnou "korunku" a spoustu dalších věcí; většinu věcí si (když cestuje) nechává v domě...


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše