TOPlist

Alassëa de Eruowen

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 08.01.2012 20:49:56 FB



Alassëa de Eruowen

 

Obrázek postavy

 

Jméno: Alassëa de Eruowen
Věk: něco přes 169 lidských, ona sama už je ani nepočítá, v elfském světě je považována ale stále za mladou
Datum narození: při svitu úplňku a temné noční bouři
Rasa: čistokrevná elfka

 

Podoba: Vzhled této pozoruhodné elfky bysme shrnuli jen do několika slov. Krásná. Neodolatelná. Mystická…. Avšak my to trochu rozvineme, protože popsat ji jen těmito slovy by bylo sprosté. Alassëa jako pyšný nositel své rasy oplývá elfskou krásou a to hlavně ve svém drobném obličeji. Začneme u očí. Oči jsou asi jediná věc, na kterou spoléhá, že jimi snadno oklame svůj protějšek. Jejich barva je krásná zemovitě zelená, okolo nich je poprášen tajemný zelenkavý prášek, který celkovémmu vzhledu očí dodává třpyt a lesk. Není to ale ten typ očí, u kteréhoi snadno poznáte co si myslí. Emoce se v těchto očích snadno ztratí a Alassëa je mnohdy předstírá a tak tím klame ostatní. Drobný vznešený nosík ani nemusíme popisovat, v obličeji se docela ztrácí, ale přeci jen je v něm tak důležitý, aby mu dodal takový panovačný vzhled. Elfčiny rty vlastní rudé zbarvení, což vypadá docela nebezpečně vůči stejné barvě jejích vlasů. Narozdíl od očí nezůstávají rty zcela bez pohybu. Skoro nikdy si nezachovává kamennou tvář, tváří se buďto nezaujatě nebo  jízlivě i když jde o vážné věci. Kdybyste ji chtěli spatřit v laskavé a milé tváři, nejspíše se nedočkáte, ani kdybyste ji pozorovali den co den. Úsměv a milou tvář věnuje jen opravdovým přátelům, bohužel si na ostatní klade příliš vysoké nároky. Nesmíme opomenout ani zvláštní značku na jejím čele, slovy jí ani nelze popsat… O původu téhle značky není v žádným legendách ani zmínka, tak se většina lidu domnívá, že je to znak čarodějnice. Proto postavu má poměrně rychlou a hubenou, poznáte jí jen podle husté rudé hřívy vlající ve větru. Často  je nenechává volně rozpuštěné a když ano, tak s diamantovou čelenkou. Při společenských událostech  bývají vyčesané nahoru do spletitého uzlu s malinkými blankytnými kvítky. Ve volném čase splývají v hustém ohonu po zádech, svázané zeleným páskem s velkou žlutou orchidejí, čímž odhalují špičaté elfské uši. Oděv nezůstává zcela bez zmínky. Zakládá si na jemných a nenápadných barvách bez vzorů. Dosud se nestalo, že by na sobě neměla lehké hedvábné šaty a to ani v případě soubojů a válek, ale ve válkách je skrývá měděné brnění. Oblečení má spojitost i s vlasy, tudíž s ohonem nebo volně splývavým účesem ji lze spatřit jen v krátkých zelených šatech lehkých jak pírko, co ve větru vlají, podobné vílímu oděvu. Ve společenské události se vzdává své smaragdové barvy a dá přednost zlatavé, proto nosí dlouhé splývavé šaty s další orchidejí na pásku přes boky. To se dá očekávat, protože jako každý elf miluje rostlinstvo všeho druhu, její nevětší slabostí jsou orchideje.

 

Schopnosti: Jako každý elf zručně a výborně ovládá magii. Není jí dovoleno používat černá kouzla, pokud to není ve válce proti Galbatorixovi. Při velkém vyčerpání svých magických sil se jí rozzáří zvláštní béžová značka na čele, která rozptýlí  většinou protivníka natolik, že ho Alassëa přemůže. Pomáhá jí amulet do kterého vkládá magické síly.

 

Meč často nevyužívá, bojuje často jen s kouzly. A když využívá, tak lecckoho překvapí svou obratností a rychlostí. Proto není radno s ní skřížit ostří.

 

Když jí v souboji vyypoví službu magie i meč, má Alassëa svou nejtajnější zbraň o které nikomu neřekla a není na povrch vůbec poznat. Dokáže pomocí svých krásných očích uvést elfa nebo člověka do hypnózy, po které si danný nic nepamatuje. Nevýhodou téhle zbraně je to, že na draky ani jejich jezdce, stíny, obyčejná zvířata, trpaslíky a kočkodlaky se toto nevztahuje.

 

Povaha: Alassëa vlastní neobyčejnou povahu. Už odmala z duše nesnáší ,,černé“ bytosti tj. urgaly, stíny a razaky. I když se jedná o člověka nebo elfa, či jinou bytost, má k ní vysoké podezření a odmítavost. Získání její důvěry není vůbec snadné, až skoro nemožné. Bytosti si od sebe odhání  seč může, proto nemá ráda, když je někde středem pozornosti. O samotě se chová naprosto opačně, často mluví sama se sebou nebo se svou kočkou co jí doprovází. V přítomnosti mužů se chová jízlivě, zatím nikdo nebyl schopen se probojovat k její ,,vřelejší části“. V přítomnosti žen už taková nebývá, chová se tiše a málo mluví. Toto se nevztahuje na osoby vyššího postavení, tudíž královna a ostatní vysoce postavení elfové. Tehdy je jako vyměněná a na řadu přichází její rodný jazyk a etiketa. Když je někdo na pokraji smrti nebo má  zranění, tak umí být hodná, dává si ale pozor, aby toho ostatní nevyužívali.

 

Historie: Narodila se v Ellesméře, v malé hnědé chaloupce plné dětského smíchu. Její rodiče už měli dvě dcerušky a přáli si třetí, tak s ejim to brzy povedlo. Vychovávali ji s velkou péčí a láskou a ona vyrostla jako šťastná a milovaná elfka. Rodiče tvrdě pracovali, tak si za finance koupili velké panství. To však mělo špatný dopad na Alassëinu povahu. Začla být panovačná a lhostejná, na lidi přestávala být milá. A tak šel čas a z Alassëy se stala hrozná mrcha. Nikdo se s ní nebavil a rodiče jí vyhnali z domu, nemohli unést to co se z ní stalo navzdory tomu všemu. Našel jí muž jménem Iryinonenn a nabídl jí přístřeší. Ona bláhová a naprosto ztracená to přijala. Nevděla však, že Iryinonenn je zlý černokněžník, choval se k ní nejhůř jak jen uměl, což zanechalo na Alassëaině povaze viditelné stopy. Když byl na cestách kvůli Galbatorixovi, tak se jí podařilo z jeho odporného sídla utéct. Od té doby si zapřísáhla, že navždy bude opovrhovat těmto stvořením. Další pěkně dlouhou řádku let se skrývala v různých jeskyňkách a úkrytech. Ale nikdy jí nepřestala chybět Elllesméra. Protože tam žila docela dost dlouho, tak znala cestu zpátky. Přeplahočila se pouští Hadarak až k Du Weldenvarden, kde uviděla svou sestru Rose a ta jí pomohla se v klidu a bez podezření dostat přes hranice. Po dostavení do Ellesméry Alassëe slíbila že jí pomůže. To pookřálo její tvrdou povahu a za to vděčí právě své sestře. Naučila jí kouzlit jak se na elfa sluší a patří, naučila jí i s mečem. Její sestru spatřili rodiče jak se s ní baví a násilím jí od ní odvlekli. Alassëa se od té doby smutně skrývá v Ellesméře a hledá nějakého přítele, který by ji přesvědčil že není tak hrozná bytost, jak se domnívá.

 

Rodina: rodiče-jméno nikdy nikomu neřekla, asi to musí být významní elfové, sestry Rose a Anndivally, tygřice Guerona - doprovází jí většinou při cestách

 

Majetek: lehké zelené šaty, žluté šaty, diamantová čelenka, Amulet, gumička s orchidejí, stromový domeček v lesích, flétna, měděné brnění-u sebe ho moc často nemívá, meč

 

Důvod ukončení hry: Z důvodu zešílení z války utekla z Du Weldenvarden a zatím jí nikdo nenašel...


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše