TOPlist

Nemeris Rakl´likh

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 16.04.2012 17:36:30 FB



Nemeris Rakh´likh

 

Nmeeris

 

Jméno: Nemeris Rakh´ likh - Posvěcená, ta jenž skrotí prastaré
Druh: Stará rasa (Nekton)

Datum narození: 3000 let pře letopočtem, v den kdy se nektoni octli na Alagaesii
Věk: Je zřejmé že jí je něco kolem 6000 let, nektoni svůj věk nepočítají přesně a nezatěžují se myšlenkou "bytí a stárnutí"

Podoba: Nemeris je velice vysoký renekton pocházející z první vrstvy. Měří něco kolem 12 stop (tj něco kolem 3,6 m), ruce dokáže rozpřáhnout do vzdálenosti 5 stop (1,5 m) a dlouhá je 48 stop (tj. cca 13 m, nepočítaje konec ocasu) Horní polovina těla je výrazně světlé barvy a ženských znaků. Útlé tělo nabírá místy snad až kamenného odstínu. Na hrudi se nachází výrazné prsy, též známy jako výrazné vnady opačného pohlaví, téměř bílý krk a tvář, naprosto božské krásy. Své "vlasy" nosí spletené rudými, či žlutými pruhy látek, jenž na dotek jeví se jako samet. Ty pak většinou spuštěny jsou volně kolem hlavy zezadu a černý odstín mají. Tvář je tvarovaná do trojúhelníku, bílé barvy je. Pleť hebká na dotek, pokryta vrstvou líčidla zdobena zlatým tetováním, které se vinou po kůži v zakroucených ornamentech, které potvrzuje její kastu. Výrazné oční stíny rudé barvy podtrhují oči jemnými linkami, stejně jako občí, které stejnou barvou zvýrazněno jest. Rty pak lososové barvy jsou a uvnitř úst krom hadího jazyka odhalují i vybělené ostré zuby. Dolní část pak hadovitá jest, olivově zelené až šedé barvy jsou šupiny její. Na hřbetě se však mění v ostré bodce, které se vinou po celém hřbetě hadího ocasu a na konci se mění v ostrý trn. Jenž většinou překryt je ostrou železno učepelí, jenž rovněž zdobená je a rozvinout se dokáže do formy rudého lotosového květu.

 

Na sobě nosí mnoho látek, přičemž nechává odhalené výrazné partie. Šatník většinou neobměňuje a povětšino unosí ty samé šaty, jenž většinou mění svůj účelů a honosný vzhled dle událostí. nejčastěji to jsou rudé látky vyšívané zaltými nitkami, s třásněmi a zlatá látka, jenž překrývá hruď a je stažena sponou vykládanou rubíny, kdesi za lopatkami. Na krku pak množství řetízků a amuletů, mnohdy honosných a velkých, které podtrhují její vzhled. Na hlavě pak čpec, tedy spíše korunu. Nektonská koruna podobná dvoum rohům, zhotovená z černé kůže, pročšívaná sametem, vykládaná drahýými kovy. Na rukou pak nosí další doplňky jako nárameníky a rukavice, sotrých tvarů. Své dlouhé a ostré nehty pak nechává zušlechťovat a stará se o to aby na nich ulpíval zlatý prach.

 

Povaha: Nemeris je panovačná, egoistická a arogantní nektonka, avšak skvělá vládkyně, jenž se o svůj lid stará pevnou rukou. Je neústupná a má svojí hlavu, avšak je inteligentní. Velice dobře ji to myslí, má strategické ekonomické uvažování a jako hlava státu je chladná. Co se týče povahy je temperamentní, výbušná, parádivá, leč společenská, užívá si svět každým douškem. Nikdy nezapomíná na své závazky a vždy se snaží splnit jakýkoli slib. Je rovněž neuvěřitelně klidná, pokud má tu možnost. K dalším svým povahovým vlastnostem patří, že je neuvěřitelně zbožná.

Historie: Byla vyvolenou, jenž se vylíhla na Maruianském poli Itze, kde byli odkládáni nechtěni potomci. Vylíhla se a byla zasvěcena jednou z chrámů. Její mládí a první tisíciletí tak bylo předurčeno samotným systémem. Nemeris byla vzdělávána v nepřeberném množství oborů. Studovala všeobecné druhy magie, politiku, rétoriku, fylozofii, strojírenství a nektonskou politiku, stejně tak však byla vedene ke zbožnosti. byla ncuena pravidelně obětovat v chrámech, konat bohoslužby. Organizovat otrokářské výpravy a starat se o jednotlivé stanoviště jenž jí byly akolyty určeny. Tou dobou dále studovala anatomii, studovala způsoby využití magie v boji, stejně tak byla trénovaná jako všichní kněží v boji. Stala se z ní díky neuvěřitelné síle vůle a píli obávaný válečník, skvělá kněžka a výborná nektonská kouzelnice. A jak roky plynuly zářící hvězda Nemeris se pomalu ale jistě prokousávala nahoru k nebesům. Překonala nesčetný počet překážek, vypracovala se na vrchního akolytu, spravovala obrovské vítězné bitvy a jako paní boje se vyznamenala po celém nektonském světě. Bohové však učinili tomuto přítrž, při obrovské pohromně stejně jako jinní nektoni upadli do hlubokého věčného spánku. Její tělo zkamenělo a pod vrstvami písku překonávalo zuby času. Až o mnoho a mnoho let později se za jedné bouře dostala Nemerisina shcránka na světlo světa. Kapky vody na okraji dračích hor rozrušili její schránku ,jenž vypadala jako obyčejná skála a okolím se ozval hluboký sápavý nádech. Pak kašel a pak zvuky loupajícího se kamene. A po mnoha a mnoha letech spatřila světlo světa. Uprostřed ničeho stála a rozhlížela se, nechápala kde je a až společný hlas jejich bohů ji dovedl k poušti do města zaslíbeného, do Seheriu. Zde za vlády panovníka Thovta zdokonalovala své umění a opět se ujala důležité vlády Avšak za další čas se po několika rozbrojích stala divná věc. Města se otřásly v základech a nektoni umírali. Byla to další pohroma? ne, jen nepřízeň bohů, jenž trestali rouhače a neschopné. Proč však odešel i pán Thovt, to nevěděla. (Byl vzat na nebesa pro zasloužený klid) a tak se chopila vlády. Na místě kde Itz a Pork vzali Thovta na nebesa zbudovala další chrám. využila své moci a chopila se vlády na Sehirem a nektony. Přejmenovala přeživší a zrekonstuovala to co se za bezvládí podařilo zhroutit. Pak pozvedla posvátnou hůl a stala se vládcem. Stala se Nemeris.

Kontakt: viz Galbík
 

Rodina: Nemeris zavedla v nektonském řádu nový způsob. jelikož nemá partnera využívá takzvanou adoptci potomků (podobně jak římské dynastie) Vychovává tedy čtyři potomky, kterým zajistila výsadní postavení ve společnosti. Maran (vůdce nektonské Sehirské posádky), Turi (správce Abyssasu), Evanyt (vrchní akolyta), Olef (vůdce strojního cechu)

 

Majetek: Honosné sídlo v Sehiru, osobní loď Nekt´rusilik (Vládce nebes), neuvěřitelné bohatství a moc


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše