TOPlist

Nasuada Fair III.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 22.05.2012 19:02:18 FB



Nasuada Fair

 

 

Jméno: Nasuada Fair

Rasa: Člověk 

Pohlaví: Žena 

Věk: 20 let 

Datum narození: 8.7. 3244

 

Podoba: Nasuada je žena menšího vzrůstu. Na její pleti je zvláštní to, že jí má tmavší než všichni ostatní lidé. Takovouto pleť má, protože pochází z Kočovných kmenů. Její postava je štíhlá a na rukou trochu svalnatá. Jinde svaly zatím moc nemá. Obličej má ženský, ale už ne zdaleka tak jemný jako dříve, dosti se na něm poznamenala válka. Vlasy má krátce zastřižené, tmavě hnědé, místy černé. Oči má oříškově hnědé, většinou plné strastí a smutku. Rty má dokonale tvarované a jejich hnědá barva místy přechází v růžovou. Ruce má jemné, ale obě ruce hýzdí devět jizev ze zkoušky Dlouhých nožů, kterou svedla s Fadawarem a získala tak vládu nad jeho kmenem. Tyto jizvy nejraději nechává odkryté, aby všichni viděli, co je schopná pro dobro Vardenů a svrhnutí krále udělat. Nejdraději nosí šaty pestré barvy, které dostala od Trpaslíků nebo Elfů. Na krku nosí zlatý šperk, na ruce zlatý prsten a ruku jí zdobí veliký zlatý náramek. Všechny tyto šperky obdržela od Trpaslíků z Farthen Duru a Trojnheimu. Jako zbraň nejraději používá katanu, nebo obyčejný meč. Pro bitvu potom volí kvalitní brnění od elfů a nejraději bojuje z koně. 

 

Historie: Nasuada se narodila Ažihadovi Fair a jeho ženě. Matku však nikdy nepoznala, jelikož zemřela při porodu. Ani o ní nikdy nic moc nezjistila, protože o ní Ažihad nerad mluví, Nasuada se ho ani moc nechtěla ptát, protože ho to vždy velmi rozesmutnilo. Na matku se vždy ptala jen Jörmundura, který její matku skrytě miloval. Nechal si to však jen pro sebe, protože věděl, že kdyby se to Ažihad dozvěděl, tak už by s ním nikdy nepromluvil.

Ažihad tedy vychovával Nasuadu sám a vychoval z ní téměř dokonalou vůdkyni, protože jí bral na zasedání Rady starších a všechny možné příležitosti, kde by se mohla naučit něco nového. Takhle strávila asi polovinu svého života. Od 11 let se začala učit bylinkářství a léčitelství. Díky tomu, že má Nasuada ohromně silnou vůli, tak pomáhala léčit zraněné a vždy si odnesla minimum psychické újmy. Takto její život pokračoval 4 roky. V 15 letech otec usoudil, že je Nasuada konečně hodna se učit bojovat s katanou a mečem. Takto se učila do 19 let a zkušenosti jí přišli vhod. Nastala totiž bitva s urgaly a Durzou o Farthen Dur. Vardenové a trpaslíci sice vyhráli, ale po několika minutách po skončení bitvy, se Nasuada dozvěděla zdrcující zprávu- její otec zemřel. Nasuada truchlila měsíce, ale když Rada starších rozhodla, že bude jeho nástupkyní, tak se vzchopila a plně se zmocnila své role. Nastolila pořádek v pobouřených Vardenech a její situaci ještě zlepšilo přísahání věrnosti jezdce Eragona a jeho dračice Safiry. Ještě nějakou dobu zůstavali ve Farthen Duru, ale potom se Nasuada rozhodla, že by bylo lepší odcestovat za králem Orrinem a spojit vojska. Do Surdy se úspěšně dostali a Orrin přijal její prosbu a vyhověl ji. Za nějakou dobu byl spáchán pokus o zavraždění Nasuady, ale to se Černé ruce nepovedlo, jelikož Nasuadin život zachránily Elviny čarodějné schopnosti. Za to se Nasuada Elvě patřičně odvděčila. Za pár dní od atentátu přišla bitva na Hořících pláních, kde Nasuada vedla jeden prapor, Eragon další(Safira útočila ze vzduchu a někdy po Eragonově boku) a ten poslední vardenský vedl Roran. Z boku jim pomáhala jízda krále Orrina a v polovině bitvy přišli Trpaslíci na pomoc. Společnými silami bitvu sice vyhráli, ale poprvé se setkali s vojáky, co necítí bolest. Měli s nimi velké problémy, ale porazily je. Při bitvě zemřel trpasličí král Hrotgar, který byl zabit Murtaghem a Trnem. Trpaslíci odešli zpět do Farthen Duru pohřbít Hrotgara a zvolit nového krále. Eragon šel s nimi, a tak Vardenové a Surďané osaměli. Vardenové se chtěli vrátit zpět do Beor, a tak Nasuada svolila a po několika týdnech dorazilo vardenské tažení zpět do své domoviny. Zde Nasuada zůstává a plánuje, co dál.

 

Rodina: Jen Vardenové a černý hřebec Rváč

Kontakt: viz. Oromis 

Majetek:

  • Nasuada vlastně nemá skoro nic. Má jen meč a dýku, se kterými vyráží do bitvy. Má také ženské brnění a mapy. Další nezbytnost jsou nějaké ty šaty a mapy. To je asi vše.

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše