TOPlist

Rhoermor Sebranec

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 06.08.2012 17:59:05 FB



Rhoermor Sebranec

 

Rhoermor

 

Jméno: Rhoermor Sebranec, mimojiné levoboček, parchant či bastard
Titul: Bastard

Druh: Člověk, čistokrevný
Datum narození: Osmý měsíc a devatenáctý den o letech 3246
Věk: Okolo 18 zim

 

Povaha: Rhoermor je spíše uzavřený a tichý člověk. Nemá skoro žádné důvody k tomu aby mluvil, což je perfektní vlastnost podřízeného, alespoň v jeho začátečních letech. Dokáže bystře uvažovat a volit slova a obratně s nimi manipulovat. Tuto vlastnost zdědil po otci, spolu s uměním lsti. Je podlý, avšak neuplatný a jde si za svým cílem doslova přes mrtvoly. Je rovněž tvrdohlavý a výbušný, né jako jeho otec, ale i tak. Smysl pro čest mu rovněž nechybí, zvlášť v roli osobního ochránce a rytíře.

 

Podoba: Rhoermor je průměrné postavy kolem tří stop a vahou nepřesahuje jiné dospívající muže. Jeho postava taky není nijak závratně vypracovaná ale dva roky služby u vojska taky nebyly nijak lehké. 

Vlasy má hnědé, stejně jako jeho oči a nosí je krátce zatsřižené a samovolně se mu stáčejí po čele na levou stranu. Oválný obličej s vystouplými lícními kostmi je téměř symetrický. Nos je kulatý a netrčí na tváři jako skoba. Oděluje tak od sebe hluboké hnědé oči. Jejich arogantní pohled přijemněje nejednoho k zamyšlení co je onen hoch zač.

Rhoermor na sobě nosí pouze kožené a lněné oblečení. Jediný dražší sortiment z jeho truhlice je kožešinový přehoz přes svou zbroj, který jej stál jednoroční žold.

Na sobě nosí lněné tuniky přírodních a hnědých barev, jelikož jsou nejlevnější a jejich odstíny jsou zejména světlé. Přes to má přehozenou koženou vestu a lněnou kápi, která je připnuta železnou sponou.

Kalhoty jsou z obyčeného lnu světlé barvy, ovšem na nohavicích jsou v pruzích našité proužky vydělané a měkké kůže. Vysoké kožené boty po kolena taky nejsou ničím výjimečným.

Roermor nosí jen lehké kožené brnění, jelikož na lepší nemá kde vzít, pouze kožené rukavice a plechové nátepníky, rukavice a jeden nárameník ,který skoro nenosí jsou něčím víc, na ochranu.

U pasu má vše sepnuté mohutným koženým páskem s obyčejnou sponou.

Obyčejně u sebe nosí píku, jelikož na meč nemá a ani mu jej jeho postavení nedovoluje a měšce nenosí. Peněz nemá nazbyt.

 

Historie: Rhoermor se narodil v Dras-Leoně, jako levoboček. Od sirova milostného románku uplynulo 9 měsíců a Rhoermova matka spřádala plány, jak ze sebe učinit šlechtičnu. Marian se ale děsivě přepočítala a jakmile se objevila se svými požadavky před hradem v Kuastě, byla zatčena a popravena. Gerhold si v té době nemínil špinit ruce svými aférkami. A čeho litoval? Ničeho, defacto vlastnil všechny své poddané a nikdo si na něj s ničím nepřišel. Rhoermor měl tenkrát z pekla štěstí, že neskončil předhozený psům a tak brečící děcko odkojila kojná. 

Po nějaké době, když Rhoermus odrostl z dětských let, byl poslán do Gil´edu na vojenskou školu. Gerhold jej pěkně odsunul do ústraní aby o něm neslyšel. A Rhoermovi to prospívalo, alespoň na oko. Sice si klučina z takové ztráty nic nedělal, v hloubi duše ale cítil, že je za předurčen k tomu aby se dvoru vyhýbal.

Po nějaké době byl Rhoermor opět převelen. Dočkal se i povýšení z ničeho, za což byl rád. Nemusel tuhnout ve smradlavých Gile´adských kasárnách a ještě se mu navýšil žold. S tím by už mohl něco dokázat. Co je ale nutné dodat je, že Rhoermor měl jakýsi potenciál bojovat. V několika misích se osvědčil a tak byl přidělen k osobní stráži generále, kterým je nyní Bayn Železná pěst. Rhoermor dobře ví, že v závěsu za generálem se nesou prachy a jistý postup a proto slouží jak nejlépe dovede. třeba taky jednou bude takový jako je jeho pán.

 

Dovednosti: Boj se zbraněmi zvládá velmi dobře, základy zná a dá se říci že umí bojovat jako každý řadový voják. Proti pár banditům, nebo rozuřeným sedlákům to stačí až na hlavu. Rovněž i boj beze zbraně mu není cizí i když v něm nevyniká. Jeho údery jsou však silné a dobře mířen&´ a díky vytrvalosti zvládne bojovat déle než většina běžných soupeřů. Síla mu taky rozhodně nechybí a pod koženou zbrojí se již rýsují slušivé svaly. Dokonce umí základy počtů, dokáže číst a nemá problém se podepsat.

 

Rodina:

Rhoermor je potomkem šlechtice ve službách krále, který při jednom z mnoha ze svých milostných dobrodružství, splodil právě svého levobočka. Rhoermor, tedy prakticky neexistuje a doslova neustále nad ním visí meč, který jej setne při jakékoli urážce cti hlavní rodiny.

 

sir Gerhold II.

Je otcem Rhoermora a se svým synem nechová zrovna vzřelé vztahy, jelikož levoboček je pro šlechtickou krev, jako je ta jeho, jen pošpiněním jména. Rhoermor takové zacházení toleruje i když jej uvnitř duše štve, že s ním zacházejí tak jak zacházejí.

 Je lordem z Kuasty a jeho postavení je v zemi celkem vysoké, má pod palcem říční obchod i dopravu a své území pečlivě chrání.

Gerhold je nižší muž s hnědými vlasy a vousy, na svém oválném a protáhlém obličeji. Jeho hnědé oči, přímo čiší lstivostí a vypočítavostí a dokáže být neobyčejně nepříjmeným člověkem a ve spojitostí s jeho mocí není příliš hezké si s ním zahrávat.

 

Marian z Dras-Leony

Tato žena, jenž společně s Gerholdem, splodila Rhoerma již dávno nežije. Gerhold ji nechal setnout hlavu ihned po tom, co si začala nárokovat Gerholdův majetek jako matka jeho zatím jediného syna. Rhoermor měl sám štěstí že neskončil jako utopené štěně a byl jen poslán do ústraní aby netropil neplechu.

 

Katherina sličná

Rhoermova nevlastní matka, která k levobočkovi chová takovou zášť, že by byl sám Rhoerm několikrát protkán dýkami a ještě za nohy pověšen z nejvyš&´ hradní věže jako výstraha. Onen akt, při kterém byl levoboček splozen se nepěkně otiskl i na Gerholdově vysvědčení. S Rhoermem se vůbec nestýká a sám Rhoermus jí viděl jen třikrát.

 

 sir Gerhold III.

Katherinin syn, patolízal, ufňukánek a věčný nespokojenec. Rhoermor vůbec nechápe, jak někdo takový může vůbec existovat a opovrhuje s ním kdykoli na něj natrefí, jelikož se malý holobrádek rozhodl pro armádní kariéru taktéž a Rhoermor se bude pokoušet jakkoli jej jen shodit.

 

Majetek:

Jediným Rhoermovým majetkem je jeho truhlice ve které má krom pár tunik a otrhaných šatů svoje skromné mění.

 

Důvod ukončení hry: Při jedné z jeho cest, kterou podnikal jako posel jej přepadla skupinka povstalců kteří jej rychle připravili o důležitou zprávu ale i život.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše