TOPlist

Lithia Daerbis

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 30.12.2012 01:32:51 FB



Lithia Daerbis

 

Obrázek je nefunkční.

Jméno: Lithia Daerbis

Druh: Člověk

Datum narození: 30. 4. 3606

Věk: 19 let

 

 

Vzhled:
Stejně jako její sestra zdědila vzhled po matce, Lithia je spíše podobná svému zemřelému otci. Je vysoká, zhruba 175 centimetrů, proto převyšuje svou matku a sestru, ačkoliv stále nemůže dohnat výškově svého strýce. Nos má menší, ústa plnější a růžovější, která zdobí její bledý obličej. Stejně ta zdědila po otci i jeho světlé vlasy, ačkoliv narozdíl od něj je má dlouhé až po bedra, a světle šedé oči. Vlasy jsou tak světlé, že na slunci nebo ve svitu měsíce vypadají jako bílé.  Přesto si je většinou Lithia schovává do pleteného copu, protože ji jinak velmi často překáží v práci. Jinak chodí většinou oblékaná do tmavě rudých šatů. Kromě toho nosí na krku řetízek ve tvaru srdce, který dostala ke svým pátým narozeninám od svého otce.
 
Povaha: 
Povahou je především introvert a flegmatik. Je značně inteligentní a zvídavá. Ráda poslouchá, o čem se lidé v hospodě baví. Navenek působí milým dojmem. Když ji ale někdo pozná blíž, tak zjistí, že není moc výřečný typ. Většinou spíš tiše poslouchá a jen někdy něco řekne. Ale když už někdy něco řekne, tak je upřímná a pravdomluvná. Se všemi jedná se zdvořilostí, ačkoliv s opilci ve strýcové hospodě občas ztratí trpělivost. Většinou jedná spíš racionálně a málokdo dokáže odhadnout, co si skutečně myslí. Je velmi uzavřená do sebe a svoje pocity dusí k sobě. Ze všeho nejvíc ji záleží na rodině a udělala by pro ni cokoliv. 
 
Záliby:
Kromě vaření má ráda procházky. Zbožňuje plavání a běhání, během let si díky tomu vypěstovala silné nohy.
 
Historie:
Její rodiče se potkali v přístavu v Teirmu. Otec se její matce nějakou dobu dvořil a namlouval si ji. Rodičům Angely se nejprve Aramir nezdál, protože to byl voják a nikdy si nemohla být Angela jistá, jestli se ji vrátí domů. Přes to všechno ale láska zvítězila a byla svatba.
Zhruba šest měsíců po svatbě se narodila Lithia. Žili si štastně. Angela pracovala jako švadlena a Aramir odjížděl na svoje vojenské výpravy. Po dvou letech se narodila další dcera, kterou pojmenovali Amelia. Nakonec se celá ta šťastná rodinná idylka přerušila, když Aramir zemřel. Lithii tehdy bylo jen šest let a Amelii čtyři roky. Byla to tehdy jedna z menších bitev. Šlo o ne příliš velkou skupinu rebelů. Vojáci je tehdy porazili, ale přitom nešťastnou náhodou zemřel Aramir. Právě bojoval s jedním z rebelů a už ho skoro porazil, když ho zasáhl do boku šíp. Nikdo neví, kdo ten šíp vystřelil. Mohl to být nějaký rebel nebo nějaký voják, který neumí mířit. Tahle rána by ho moc vážně nezranila, šíp nebyl příliš hluboko, ale stačilo to na rozptýlení jeho pozornosti. Využil toho rebel, se kterým bojoval. Rozmáchl se mečem a zasáhl do hrudi. Aramir do hodiny zemřel.
Angela se zhroutila. Utápěla se v depresí. Nebýt Lithie a Amelie tak nemá pro co žít. Znovu dát svůj život dohromady ji pomohl Taryen, bratr Aramira. Pro Amelii a Lithii byl otcem, pomáhal s jejich výchovou.
Jak čas plynul, Amelia i Lithia vyrostly. Amelia se držela už od mala svého snu, že bude uznávanou pěvkyní. A toho se držela doposud. Lithia naproti tomu neměla moc snů. Chtěla jenom prožít obyčejný a klidný život. Jako malá často pomáhala strýci v hospodě s umýváním nádobí a později tam začala pracovat natrvalo. Amelia na druhou stranu ve strýcově hospodě také pomáhala, ale na rozdíl od Lithii vždycky zůstala při umývání nádobí. Hosty ale baví tím, že jim občas zpívá, ať už přímo jim nebo jen při umývání nádobí.
 
Kontakt: Skype nika-v-1
 
Rodina: strýc Taryen, matka Angela, sestra Amelia, zemřelý otec Aramir
 
Majetek: 
Tmavě rudé prosté šaty (+ zástěra, kterou si nechává u strýce v hospodě), bílý zimní plášť (prostý a levný), náhrdelník ve tvaru srdce, malá dýka po otci, hadrový medvěd, se kterým si jako malá hrála a teď ho má jako talisman

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše