TOPlist

Nasuada Fair IV.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 03.03.2013 14:14:15 FB



Nasuada Fair

 

 

Jméno: Nasuada Fair

 

Narozena: okolo roku 219 neznámo kde v kočovném kmeni. 

 

Podoba: Nasuada je potomkem kočovníků, i když mezi nimi žila jen krátce po svém narození. Má proto tmavou pleť, tmavé vlasy a hluboké černé oči. I přes své mládí má pohled, který dokáže proniknout člověku až do duše.

Není nijak vysoká, ale její pohyby působí ladně a dovede si sjednat patřičný respekt. Vlastně i přes její odlišný vzhled a nepřístupnost přitahuje všechny muže bez rozdílu

Její zápěstí jsou poznamenána  dlouhými nehezkými jizvami, památce na "Zkoušku Dlouhých nožů", jíž musela dokázat své odhodlání a způsobilost vést Vardeny. Sama však na tyto jizvy pohlíží spíše jako na důkaz své statečnosti a kompetentnosti.

Obvykle nosí praktické šaty, ráda si však dopřeje i luxusnější oděv, zváště má-li důležité politické jednání.

 

Povaha: po otci Ažihadovi má tvrdou a neústupnou povahu. Je plně oddána svému poslání - což je svrhnout Galbatorixe a ukončit tak jeho krutovládu v Alegaesii. V její cestě ji nemůže nic zastavit, s pevným odhodláním si jde za svým a využívá všech možných i nemožných prostředků. Lidé okolo ní mají občas pocit, že jedná příliš panovačně, nebo příliš tvrdě, ona však věří, že se tak děje pro dobro všech. jejím heskem by klidně mohlo být "Účel světí prostředky"

 

Historie: Narodila se neznámo kde v pustině v kočovném kmeni. O její matce není mnoho známo, zemřela krátce po jejím narození. Spolu s otcem Adžihadem se v ranném dětsví připojila k Vardenům a vyrůstala tak z části ve Farthen Duru a z části v Surdě. Vychována byla mezi lidmi a trpaslíky, jejichž zvyky částečně přijala, vždy však věděla, že je jiná. Rozhodně nebyla rozmazlovaným dítkem, otec ji vychovával přísně, neboť život není žádné peříčko. Velmi si přál, aby po něm nastoupila do čela Vardenů, netušil však, jak brzy se tomu stane.

Nasuadě bylo 20 let, když byl Adžihad zabit v bitvě o Farthem Dur a i přes zjevný odpor části spojenců se stala vůdkyní Vardenů pevně odhodlána splnit otcův sen a svrhnout Galbatorixe jednou provždy.

Snad jen náhodou, snad řízením osudu se krátce před jejím nástupem do čela společenství Vardenů objevil nový dračí jezdec - Eragon. A spolu s ním věřila, že právě teď je ten pravý čas vyrazit do války proti Království.

Se všemi spojenci dobývá jedno město za druhým, uzavírá nové a nové (často velmi překvapivé) aliance a spojenectví.

I přes to, jak pevně, tvrdě a odhodlaně působí, touží také jako každá žena po lásce a rodině.

 

Kontakt: ewzenie@centrum.cz

 

Rodina: otec Adžihad zemřel, matka neznámá, pravděpodobně též mrtvá. Za svou rodinu ovšem považuje všechny Vardeny a trpaslíky

 

Majetek: Darem dostala spoustu nádherných šperků, nosí však jen čelenku a kožené chrániče předloktí vykládané drahokamy (dary trpaslíků). V záhybech šatů nebo ve vysokých jezdeckých botách ukrývá dlouhou dýku.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše