TOPlist

Nalien

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 06.07.2016 17:21:29 FB



Nalien

 

 

Jméno: Nalien Tarmikos

Rasa: Člověk

Pohlaví: Žena

Věk: 16 let

Náboženství: Severní kult

Jazyky: Lidský- centrální dialekt

Povolání: Dcera farmáře, později žena v domácnosti, nyní dobrodruh

 

Popis postavy:

Nalien je mladoučká drobounká dívenka, která si všechny ty zdrobnělinky svým nevinným vzhledem určitě vysloužila. Dominantou jejího obličeje jsou rozhodně její hnědé oči, které neustále těkají z místa na místo, a také její plné rty. Nos má poměrně drobný, což jí vůbec neubírá na kráse, spíše naopak jí to dělá ještě krásnější. Má dlouhé hnědé přirozeně vlnité vlasy, které si zaplétá do copu, většinou volně visí přes pravé rameno. Je vlastně na lidské poměry velmi krásná. Její nádhernou tvář ovšem hyzdí rovná jizva přes celou pravou tvář. Většinou si nezaplete pár pramenů a nechá si je padat přes celou půlku obličeje, aby zakryla onu jizvu. Bohužel, vždy aspoň kousek jizvy vykukuje z pod vlasů. Její drobná postava ovšem nepostrádá boky, ani jiné ženské vnady, které z ní dělají krásnou dívku.

Nalien většinu času chodí celá zabalená do svého tmavě zeleného pláště. V ruce drží neopracovanou hůl, takže spíše klacek zajímavého tvaru. (Kratší než na obrázku.) Pokud nahlédnete pod její plášť, tak má na sobě hnědou halenu s velkým výstřihem a dlouhými rukávy. Svoje vnady a výstřih ovšem zakrývá dalším pevnějším kusem tentokráte světle zelené látky, která drží její ženské vnady nahoře a dělá je na pohled větší. Kolem pasu má uvázanou tmavě zelenou látku, kterou v noci používá jako deku. Má na sobě také světle zelené kalhoty, na kterých má další látku tentokráte směsicí všech barev, co má na sobě (hnědá, světle a tmavě zelená). A poslední kus jejího oblečení jsou hnědé pevné kvalitní boty se zeleným lemováním.

 

Charakter:

Jakých vlastností si jako první na Nalien všimnete? No podle jejího prvotního chování to nejspíše bude nedůvěřivost. Snad kvůli jejím očím, které nezůstávají moc dlouho na jednom místě a vyhýbají se očnímu kontaktu. Nebo snad kvůli tomu, jak se zadrhává a její slova nezní moc pravdivě? Nikdo neví, ale je to pravda. Nikoho si nechce pouštět k tělu, nikomu nevěří a všech se straní.

A jaká vlastně Nalien je? Ve skutečnosti je to veselá, otevřená a kamarádská osůbka a jakmile se někdo dostane přes její zábrany, tak to okamžitě uvidí. Velmi ráda si zpívá, brouká či tancuje. Také má ráda všechny živé bytosti a od otce převzala lásku k rostlinám. Má velmi ráda také děti. Je pro všechnu zábavu a pro své blízké by se rozdala.

A co o sobě ani Nalien neví? Velmi lehko se zamiluje. A ačkoliv se zdá být nedůvěřivá a to si o sobě také myslí, tak ve skutečnosti začne velmi lehko věřit.

Historie:

Nalien se narodila jako prvorozená dcera farmáře Sterna a jeho manželky Ashany v malé vesničce poblíž Dras-Leony. Bohužel byla Nalien také jejich posledním dítětem, protože i o ni se pokoušeli několik let. Nalien měla velmi pěkné dětství. Odmalička běhala s ostatními dětmi z vesnice. Šplhali spolu po stromech, běhali po polích a vymýšleli všelijaké lumpárny. A Nalien rostla do krásy a hbitosti. Její otec se již dávno smířil s tím, že syna se nedočká a přes veškeré matčiny protesty ji bral sebou na pole a učil ji všemu, co farmář potřebuje. Včetně toho, která rostlina je jedlá a která ne. A tak Nalien vyrůstala, hádala se s matkou o tom, co bude nosit. Její matka jí pořád nutila do sukní a holčičích věcí. Nesmířila se s tím, že z ní otec udělal tak trochu "kluka". 

Nalien rostla a rostla a její rodina chudla a chudla.

Když Nalien dosáhla 14-ti let a stala se ženou, tak na tom její rodina byla už opravdu špatně. V tu chvíli projížděl jejich vesnicí Dras-Leonský šlechtic jménem Waleak z rodu Tarmikos. Jeho pohled bohužel padl na mladou Nalien, když pracovala s otcem na poli. I přes to, že byla zpocená a špinavá, tak šla vidět její krása. Waleak dojel k jejímu otci a hned se ptal, zda je její otec a zda už není na vdavky, že by si ji naproti všemu vzal, že taková krásná tvářička není zrozena k práci. Nalien ho viděla poprvé, ale Waleak nebyl žádný škareda a se svými 19-ti lety nebyl ani moc starý. Naopak jeho černá kštice a modré oči z něho dělali velkého fešáka. A tak se Waleak ubytoval v místním hostinci a nechal rodině na výběr. Slíbil jim, že jim věno dá a že už nikdy nebudou žíti v hladu. Nalien okouzlena Waleakovou krásou, byla stejně jako její matka pro. Byl to sen každé matky, aby se z její chudé dcery stala vážená paní. A tak napříč chudobě, otcovým nadávkám a mládí, Nalien druhý den nasedla na koně za Waleaka a odjela s ním do Dras-Leony s tím, že svatba bude již za týden v Dras-Leoně. Kdyby bývala tušila, do čeho se tak hrnula...

Po příjezdu do Dras-Leony se stala terčem posměšku jeho rodiny i všech ostatních. Chudá farmářka do této společnosti nepatřila. Ovšem Waleak k ní byl tak milý. Celý den jí prováděl Dras-Leonou, jedli ty nejlepší jídla a učil ji hrát různé hry. Byl to ten nejdokonalejší týden. Oblékl ji do těch nejlepších šatů a strávil celý týden v její přitomnosti. Až na noci, kdy ji doprovodil do ložnice vedle té jeho pozdě večer.

Nadešel den svatby a Nalien nikdy nebyla nadšenější. Dnes převezme jeho titul a postavení. Její rodiče už nikdy nebudou mít hlad a ona si bude žít jako princezna se svým princem. Nikdy netoužila se vdát tak brzy, ale zamilovaná do Waleaka to udělala ráda. Její šaty byly nádherné a i její otec uznal, že se k ní Waleak choval velmi hezky. A tak své ano řekla velmi ráda.

Ihned ráno po svatební noci, ale Waleak odjel. Nechal ji doma s novou tchýní a tchánem, kteří si z ní začali dělat služku a ona jen úpěnlivě čekala na návrat svého milého. Waleak se měsíc a půl nevrátil. Měsíc a půl strávila Nalien bez jediného kontaktu své rodiny jako služka Waleakových rodičů. Uklízela, vařila... 

Waleak přijel po dlouhé době a Nalien se mu vrhla do náručí. Poté, co dostali soukromí si začala stěžovat svému muži a jedinou odpovědí jí byla facka. A otisk Waleakovi ruky na její tváři.

A takhle Nalien žila další dva roky. Nebyly to šťastné dva roky. Jediná radost jí byla, když celá rodina opustila dům a Nalien mohla být chvilku sama. Z domu mohla jen na návštěvy domů za půl roku. V době, kdy neměla žádnou viditelnou újmu. A že těch modřin za ta léta bylo. Waleak ji bil. A ne trochu. Jednou ji celou zkopal, že bylo divu, že její žebra byla pouze pohmožděná. Aspoň, že dodržel slib jejím rodičům. Nikdy se jim nevedlo líp. 

Bylo jí šestnáct let, když zjistila strašnou věc- je těhotná. Pár dní předtím jí Waleak rozřízl pravou tvář dýkou. Okamžitě věděla, že musí utéct. (Tady nesmím zůstat. To malé se jim nemůže dostat do rukou...,) pomyslela si, když se rozhodla, že za každou cenu musí to malé z tohohle pekla dostat.

 

Dovednosti:

Farmaření 2/7

Poznání rostlin 3/7

Vaření a jiné dovednosti ženy v domáctnosti 1/7

 

Rodina: 

Waleak-manžel, Stern- otec, Ashana- matka, tchýně s tchánem

 

Majetek: 

Svůj život, všechno jiné připadlo jejímu muži.

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše