TOPlist

Salvine

Začátečník 1900 Mistr

Napsal: Salvine | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 14.07.2014 21:56:45 FB



Salvine

 

 

Jméno

Salvine

 

Rasa

Člověk

 

Pohlaví

Žena

 

Věk

23 let

 

Náboženství

Církev zlatého boha Solase

 

Povolání

Dlouhou dobu byla součástí lupičské bandy. V současnosti pracuje jako doprovod Enni Krásnoočka.

 

Vzhled

Salvine má plnoštíhlou, dobře tvarovanou postavu. Je průměrně  vysoká, měří kolem 170 cm. Až po lopatky ji sahají u konečků mírně zvlněné vlasy rudě rezavé barvy, které si vždy před bojem svazovala do ohonu. Pod podobně zbarveným, nijak zvláštním obočím, se nacházejí odvážné a vyzývavé oči oříškové barvy. Její nos je téměř dokonalý, rovný, nijak moc velký, doplňující ostatní pěkné aspekty tváře. Rty jsou tak akorát velké, a když je Salvine zformuje do přirozeného úsměvu, jen málokdo by jí mohl v přitažlivosti konkurovat. Kůži má hladkou, pevnou, trochu bledou, na předloktích mírně zjizvenou. Už na první pohled je velmi pěkná, což ji ale mezi lupiči párkrát dostalo do vyhrocených situací.

 

Styl oblékání

Vzhledem k tomu, že byla součástí lupičské bandy, není na svůj šatník příliš vybíravá. Stačí jí obyčejné kalhoty, košile a jednoduchá kožená kazajka. Když byla mladší, nosila světle žlutý baret, ale nyní si hlavu nezakrývá ničím. Na nohách má středně vysoké kožené boty, s ohrnutým okrajem pokrytým kovovými cvočky. Přes kazajku nosí kožený pásek se zdobenou přezkou, který vzala jednomu trpasličímu obchodníkovi. Na něm nosí připnutý nůž.

 

Povaha

Na první pohled by se mohlo zdát, že Salvine je úskočná a neloajální. Několikrát za svůj život zdánlivě bez důvodu změnila stranu. Párkrát tak učinila v lupičské bandě. Když byla na straně, která neměla k porážce daleko, nebo začala hodně riskovat kvůli postavení, Salvine se od nich oddělila a vytvořila si vlastní, neutrální, stranu. Úplně tak nezradila svoje ideály a zároveň nebyla mezi poraženými. Díky tomu si sice u mnoha lidí vysloužila nedůvěru, ale přežila. Právě přežít a nenudit se jsou Salvininy životní priority. Už jako dítě nesnášela rutinu a snažila se pokaždé dělat věci jinak (ať už se to týká vaření, okrádání, či probodávání). Potom co při jedné potyčce zemřel její milovaný, snaží se svět vidět realisticky. Je přesvědčená, že člověk, kterého nesvazují ideály, může dosáhnout největšího úspěchu. Sama se pokouší dosáhnout co nejvyššího postavení a je v tomto ohledu velmi ambiciózní.

 

Historie

Narodila se v malém městě mezi Severním mořem a Du Weldenvardenem. Pocházela z velmi bohaté a vlivné rodiny. Díky tomu měla od mala téměř vše, na co pomyslela. Rodiče jí dokonce zaplatili vzdělávání. Salvine měla sice problém zvyknout  si na kázeň, kterou požadoval soukromý učitel, ale po nějakém čase, jej začala respektovat a učení šlo daleko lépe. Tento soukromý učitel byl během jejího mládí snad jediný člověk, kterého Salvine doopravdy respektovala. Když její výuka skončila, bylo jí třináct let. Jelikož s učitelem pro ni zmizela jediná opravdová autorita, dostávala se s rodiči prakticky neustále do konfliktů.

Když jí bylo kolem patnácti, přivedl ji její dlouholetý kamarád Anoj, syn velitele městské gardy, ke skupince chlapců a dívek stejného věku. Byla to co se týče společenských vrstev týče velmi různorodá partička, a tak skutečnost, že se s takovými lidmi stýká před rodiči tajila. Obzvlášť potom co se sblížila s Eztrimem, synem místního lovce. Milovala ho, ale věděla, že kvůli společenskému postavení, je nemožné aby se za něj provdala. Proto, když rok potom co se začali tajně scházet, přišel s plánem, že vyloupí dům jejich rodičů a utečou spolu, okamžitě souhlasila. Dokonce se jim povedlo přesvědčit většinu party, včetně Anoje, aby jim pomohli. Plán byl jednoduchý. Salvine počká až bude v domě klid a pustí dovnitř Eztrima, který společně s dalšími vezme cenné předměty, pak se všichni sejdou venku a společně odejdou. Jenomže než stihl kdokoliv něco z domu odnést, přistihl je sluha, kterého uprostřed noci probudila neodbytná potřeba. Když spatřil zloděje, začal volat stráže, a tak jej Anoj rychle umlčel mečem, který si na akci „půjčil“ od svého otce. Utekli z města.

Bylo jich devět, neměli žádné peníze, jídlo a nevěděli kam jít. Jakmile se dostali hlouběji do lesa, vedení se ujal Anoj, který se rozhodl zamířit na jih. Byla to strastiplná cesta. Neumřeli hlady jenom díky tomu, že Eztrim uměl nastražit pasti na zajíce. Celá skupinka pomalu podléhala zoufalství, obzvlášť potom co dva z nich zabila během nocování smečka vlků. Když asi po týdnu narazili na obchodníka s vozem, rozhodli se, že nejlepší možností pro ně, je vzít mu všechno. Když protestoval, uřízli mu ruku. Tomuto stylu přežívání přišli jeden po druhém pomalu na chuť.

Stali se z nich lupiči. Vyhlédli si cestu na jižní straně jezera Isenstar a začali na ní přepadávat obchodníky a později, když sehnali pořádnou výzbroj i karavany. Anoj byl dobrý vůdce. Věděl na co jeho skupinka má, a tak se většinou vyhýbali ztrátám. Většinou. Asi tři roky potom co utekli z rodného města, rozpáral jeden žoldák Eztrimovi bok při boji o vůz s kožešinami. To Salvine změnilo. Dlouhou dobu byla zahořklá na celý svět a za tu krátkou dobu zvážněla víc než za celé tři roky přepadávání a zabíjení.

Když bylo Salvine jedna dvacet, zůstali z původní skupinky jenom tři. Ona, Anoj a Drist, syn ševce, který před útěkem pracoval v obchodě. Průběžně ale přicházeli noví členové, a tak měla lupičská banda vždy kolem dvanácti členů. Mezi novými byl i Clemnet. Salvine jej nenáviděla, byl arogantní a navzdory tomu jak mluvil taky tupý jak poleno. Měl ale na své straně velkou podporu, proto pro něj nebyl problém zabít Anoje, narafičit to jako nehodu a převzít velení bandy. To znamenalo pro Salvine problém. Když byl vůdcem Anoj, tak ji jako jedinou ženu, která nebyla každému po vůli, chránil svou autoritou. U Clemneta ale takovou výsadu neměla, a tak musela být poslední rok hodně na opatrná a držet se stranou. Přesto se našlo pár odvážlivců, kteří svoji touhu neudrželi na uzdě. Takové Salvine účinně odháněla mečem a kletbami, přesto měla nervy pořád napnuté. Nemohla ani opustit bandu, když se o to pokusil Drist, Clemnet ho prostě nechal zabít.

Éru této lupičské bandy nakonec ukončila past nastražená královskými gardisty. Nechali bandity zaútočit na kryté vozy, ve kterých se skrývali lukostřelci, kteří útočníky rozprášili. Slavine měla štěstí, že stihla včas krýt za kamenem. Nevěděla, jestli přežil i někdo další, utekla dřív, než stihli vojáci pročesat okolí.

Zamířila do Uru’baenu kde nějakou dobu pomáhala v hostinci, ale to ji příliš nudilo. Rozhodla se tedy vstoupit do královských služeb.

 

 

 

Schopnosti a dovednosti

Salvine není nijak zvlášť fyzicky zdatná, přesto je velmi vytrvalá, jak po tělesné, tak po duševní stránce. Díky tomu může působit tvrdě, což není vždy na škodu. Chápe však, kdy je její námaha zbytečná a kdy by měla ustoupit. Dovede dobře odhadnout možnosti jak svoje, tak i ostatních. Umí číst, psát a počítat, což jsou jediné užitečné dovednosti, které získala předtím, než utekla z domova. Zvládne dobře zacházet s nožem či dýkou a její reflexy rozhodně nepatří mezi nejpomalejší.

 

Kontaktní boj v kombinaci s krátkou zbraní: 3/7

Vrhání krátkých zbraní: 2/7

Psychická odolnost: 2/7

 

Povolání: Ozbrojený doprovod v záloze

 

Rodina

Salvinin otec, Desmond, se narodil do bohaté rodiny. Jeho otec byl významný obchodník se šperky. Desmonda ale zlato stříbro a drahé kameny tolik nelákaly, byl spíše cestovatel. Rozhodl se tedy, že rozšíří vliv obchodnického cechu na sever. Vysloužil si díky tomu uznání a taky nemalé jmění. Usídlil se v jednom rostoucím městečku, kde si vzal Celinu, dceru rychtáře. V kombinaci s jeho bohatstvím to z něj prakticky udělalo místního šlechtice. A podle toho se choval. Když se jim s Celinou narodila dcera, nebyl příliš nadšený, přál si chlapce, dědice, ale i tak se snažil pro svou dceru dělat to nejlepší. Potom co Salvine utekla s Eztrimem, už své rodiče nikdy neviděla.

 

Majetek

Lovecký nůž, křesadlo, plášť, šátek 1m x 1m, čutora na vodu, malé stříbrné náušnice a provázek, kterým si stahuje vlasy. Většinu věcí uschovává v cestovním vaku, ve kterém také nosí košile a kalhoty, které zrovna nemá na sobě.

 

 

 

 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše