TOPlist

Naitrin

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 20.06.2014 19:24:49 FB



Naitrin Lilin Nyx

 


 

 

Jméno:

Naitrin Lilin Nyx, ale přátelé ji přezdívají Nai. Nemá moc přátel, ketří by ji tak mohli nazývat. Proto ji tak přezdívá převážně její rodina.

 

Rasa:

Naitrin je čistokrevná elfka.

 

Věk:

Nai už putuje světem Alagaesie kolem 200 let.

 

Datum narození:

Narodila se roku 3073 v den jarního slunovratu.

 

Jazyk:

Plynně ovládá elfský jazyk, kterým hovoří už od narození, a starověký jazyk. Časem pochytila i pár slovíček z lidského jazyka.

 

Podoba:

Nai působí velmi křehkým dojmem, jako stéblo trávy ohýbající se ve větru. Proto se často stává obětí posměšků a nadávek. Ale první dojem klame. Ve skutečnosti je tvrdá a nenechá si nic líbit. Otec jí neustále opakuje, že je svým vzhledem i povahou tolik podobná své sestře Elénaril. Je prý svou výškou 175 - 180 cm stejně vysoká a má i stejně dlouhé a štíhlé nohy. Chodí vzpřímeně a ladně a pohybuje se rychle a tiše, jako nějaká kočkovitá šelma, ačkoliv žádné kočkodlaky v rodině nemá. Její pleť je velice jemná a hladká a velmi světlá.

Její pokožku doplňují zářivě bílé, vlnité vlasy, ve kterých často nosí zapletené květiny a lístky všemožných stromů a keřů. Ale když není žádná květina nebo keř na blízku, tak postačí řetízek nebo čelenka, která perfektně doplní její světlé vlasy. Každopádně bez přírody by nevydržela žít. Nádherná směs barev a zeleně vždy lahodila jejím našedlým až bílým očím. Vždy, když vidí něco tak nádherného, tak je vykulí tak, až se to někomu zdá nemožné. Občas jí do očí spadne pramínek jejich světlounkých vlasů, jelikož je vždy nosí rozpuštěné. Nanejvýš si zastrčí pár pramínků za své zašpičatělé uši. Skoro stejně špičatý je i její ne moc velký nos, kterým dokáže cítit i ty nejjemnější pachy. Nejradši má vůni květin a ovoce. Z ovoce má nejradši lesní jahody. Miluje, když si jich může do svých narůžovělých rtů nacpat co nejvíce.

 

Povaha:

Povahou je Nai velice odlišná od své sestry, i když to na sobě někdy vůbec nedává znát. Samozřejmě, že také umí být i velice arogantní a tvrdohlavá, ale to jen pouze, pokud ji někdo ublíží nebo nedej bože ublíží někomu jí hodně blízkému. Často bývá středem všemožných výsměšků, ale nikdy si to nenechá líbit a svůj hlas ostrý jako břitva vbodne přímo do ucha toho nešťastného útočníka. Jinak je velice klidná a snaží se to tak udržet co nejdéle. Velice jednoduše ji něco rozhodí. Pokud kolem ní projde nějaký pohledný mladík, určitě si ho všimne. Ráda flirtuje a pokud se jí někdo zalíbí, nebojí se to dát najevo. Více času však tráví běháním po loukách a sbíráním lučních květin. A když už se někdy vydá do města, tak maximálně na tržiště nebo do knihovny. Nai má moc ráda čtení. Hlavně o dávných bájích a legendách. Proto někdy žije spíš ve svých představách. Je velice svéhlavá a nerada poslouchá něčí rozkazy. Nenechá nikoho, aby jí jen tak ovládal. Pár nešťastníků už se o to pokusilo, ale žádný z nich neuspěl tak, jak si představoval. Její tvrdohlavost někdy zachází až příliš daleko. Umí se pořádně urazit a z danou osobou, která její pochmurnou náladu způsobila, klidně nepromluví i celé roky, než se jí ona nešťastná osoba neomluví.

 

Historie:

Naitrin se narodila v elfském městě Osilon. Její rodiče zde vlastnili honosný dům na vrcholku mohutného dubu, kterému elfové přezdívali 'Hvězda'. Patřil k nejkrásnějším stavbám města a také nejdražším. Její rodina však měla peněz dostatek a proto si ho mohla dovolit. Než se stihla narodit, tak její starší sestra Elénaril stihla zavraždit svého bratra Edrana a následně utekla někam hluboko do lesů.

Nai vedla odmalička poklidný život. Nikdy nezažila opravdové dobrodružství. Ale jednou, když se vydala nakoupit nějaké potraviny na tržiště, zaslechla hluboký, chraplavý hlas, který cosi kykřikoval do davu, který ho velkým půlkruhem obklopoval. Přistoupila blíž a našpicovala své elfí uši. Zaslechla cosi o překrásné elfce žijící v lesích se smečkou divokých vlků. Možná se jednalo o její ztracenou sestru. Vždy tolik toužila ji poznat. Jednou ji však zvědavost přemohla a vydala se najít někoho, kdo by o Elénaril něco věděl. Potkala plno poutníků, kteří ji považovali za blázna. Ale po dvou dnech hledání narazila na staršího, velmi vysokého elfa, který údajně onu ztracenou elfku potkal. Nai se hned začala vyptávat, aby toho o své sestře zjistila co nejvíce. Celou hodinu neúnavně poslouchala poutníka, jak vypráví napínavou historku a kulila na něj své obrovské, stříbrné oči. Nakonec se dozvěděla, že jeí sestra je přesný opak toho, co si představovala. Ale kdo by si dokázal představit snědou elfku, žijící s vlčí smečkou a živící se masem. Tajemný poutník měl u sebe i nádherný obrázek, na kterém byla ona elfka vyobrazena. Dělal to nerad, ale když zjistil, že je Nai její sestrou, tak jí ten obrázek předal. Nai se poté s radostí z úspěchu vrátila domů. Ale celou noc nespala, pouze přemýšlela, jaké by bylo ji potkat. Třeba si jí hvězdy zářící na obloze všimnou a splní jí její veliké přání. Příští ráno se probudila s bolestí hlavy. Vůbec se nevyspala. Celou noc musela přemýšlet oné sestře:

 

Vstala jsem a oblékla si své bílé šaty. K čistotě měly velice daleko, ale na normální den, jako je tento, hravě postačí. Sešla jsem po  dřevěných schodech až do nejnižšího patra, kde moje matka Selenë zrovna připravovala snídani. Na stůl položila mísu plnou čerstvě nasbíraných bobulí a kdo ví jakých plodů. Pár jsem si jich nacpala do pusy a zuřivě žvýkala. Mezi tím stihl přijít i můj otec a přisedl si ke stolu. Když jsem polkla poslední sousto, zadívala jsem se na matku s otcem. Jejich tváře byly zšedlé a příliš radosti by se v nich nikdo nedopátral. Doufala jsem, že to nebudu já, kdo bude muset navodit nějakou konverzaci, ale čekat by bylo beznadějné. Proto jsem se nadechla a vypustila: “Co se vlastně stalo s mojí sestrou?” Jako na povel přestali přežvykovat a zadívali se do stolu. Bylo dlouhé ticho. Nikdo se ani nehnul, než to otce zjevně přestalo bavit, zvedl se a odnesl dřevěnou mísu. “Už jsem ti několikrát říkal, že na tyto otázky ti nebudu odpovídat.” Řekl klidným tónem, ale v jeho hlase šla slyšet nejistota. “Já vím, ale včera jsem potkala poutník, co mi dal tento obrázek.” Zvedla jsem ruku s kouskem pomačkané látky, na které byla sestra vyobrazena. Otec vyvalil oči a přisedl si zpět ke stolu. Věděl jsem, že jednou přijde čas, kdy ti to budu muset říct. Chvíly zamyšleně seděl a pak začal vyprávět celý příběh: “Jednu noc, se rozhodla, že tento život ji nedokáže přinést radost. Nejspíš plánovala odejít, aby si jí nikdo nevšiml, ale naneštěstí Edran nespal. Asi si všiml, že se něco děje a vkročil jí do jejich plánů. Ráno, když jsme se probudili, našli jsme jeho mrtvé tělo a vedle něj ležet zakrvácenou dýku. Elénaril nebyla nikde k dohledání. Její pláště byly pryč a část zásob jídla také. Okamžitě nám došlo, že utekla. Byli jsme tak zaskočeni, že jsme se nedeokázali odtrhnout od země, stejně jako naše srdce od Edranovy smrti.” Opět nastalo to ticho a já věděla, že by bylo i lepší pravdu nevědět.



 

 

Rodina:

 

Selenë (matka)

Malá štíhlá elfka s bílými vlasy a smaragdovýma očima, ve kterých jde vidět jen zármutek a starosti. Odchod její nejstarší dcery jí udělal na srdci velkou propast. Nai už ji dlouho neviděla se aspoň malinko usmát.

 

Aneär (otec)

Velmi vysoký šlachovitý elf s dlouhými vlnitými vlasy a bouřkově šedýma očima. Byl velmi netrpělivý a výbušný. Ovšem pak se dozvěděl, že jeho dcera Elénaril utekla a zabila svého vlastního bratra. Tehdy ji vztekem a zármutkem zavrhl a přísahal si, že se pomstí. Když se poté vzpamatoval ze zármutku a narodila se jim Naitrin, měl chvíli strach, že by mohla být jako ona. Ta dívka co byla jeho dcera. Co si nezaslouží být jeho dcerou. Naštěstí pro něj se mýlil a věnoval Nai všechnu svou lásku a pozornost.

 

Edran (starší bratr, mrtvý)

Vysoký, štíhlý a silný mladík. Velmi pěkný se smaragdovýma očima, které podědil po své matce a rozčepýřenými světlými vlasy. Byl velmi nadaný, jak v boji se zbraněmi tak v malířství. Byl miláčkem Aneära, dítětem, kterému dovolili vše, ale Nai ho nikdy nepoznala.

 

Elénaril Terien (starší sestra, nezvěstná)

Vysoká štíhlá elfka s rudýma očima. Byla velice uzavřená a zahořklá. Chtěla být svobodná a proto se později pokusila utéct. Její bratr se jí v tom pokusil zabránit, ne zrovna příjemným způsobem a El ho nakonec se slovy lítosti zabila a utekla do lesů. Nyní žije s Argolskou smečkou .Nai ji nikdy nespatřila, vždy si to však moc přála. Když se dozvěděla pravdu, o tom, že zavraždila bratra, její odhodlání málem vyprchalo. Ale srdce je silnější než mozek a Nai už nebaví dál žít pouze ve svých představách o tom, jak se jednou setkají.

 

Majetek:

- Několikatery šaty (1, 2, 3)

- Plno knížek

- Náhrdelník, který kdysi patřil její sestře

- Různě zdobené čelenky (1, 2)

- Dýka, kterou jí daroval otec

-Vlastnoručně vyrobený provaz

 

Kontakt:

naaaiiaalp@gmail.com

draci.armada@gmail.com

 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše