TOPlist

Nápoldë Orronar

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 22.11.2015 10:42:43 FB



Nápoldë Orronar

 

Jméno: Jmenuji se Nápolde Orronar
Rasa: Jsem čistokrevná elfka
Věk: Je mi 96 let
Datum narození: Narodila jsem se v zimním slunovratu
Jazyky: Mluvím Starověkým jazykem
Moje Motto: Strach z toho, že v danou chvíli budeme mít strach, je silnější, než ten strach samotný.


Popis


Z větší části se víc podobám otci, po matce jsem zdědila jen málo věcí. Jsem celkem vysoká a štíhlá.  Měřím nějakých 180 cm. Na dlani mám malou jizvu. Jsem velmi hbitá a rychlá. Mám dlouhé, vlnité a uhlově černé vlasy, které se na slunci nádherně lesknou.  Mé oči jsou ledově modré, mandlového tvaru s dlouhými a hustými řasami. Mé rty jsou jemně růžové. Na hlavě nosím stříbrnou čelenku od matky. Většinou nosím dlouhé šaty, v barvě modré, tyrkysové nebo zelené. Někdy však udělám výjimku a vezmu si jen tuniku a kalhoty. Na pravé ruce nosím safírově modrý prsten, také od matky. Vlasy si většinou nechávám rozpuštěné, občas si je zapletu do dlouhého copu nebo složitého účesu či drdolu.

 

Povaha

 

Dříve jsem věci moc vážně nebrala a nepromýšlela. Byla jsem hodně upovídaná, dokud jsem si neuvědomila,  že na některé věci je potřeba trochu vážnosti a důležité věci si musím nejprve pečlivě promyslet. Ve společnosti  jsem spíše hodně tichá a uzavřená do sebe, na mé tváři vždy uvidíte jen vážný výraz. Mezi přáteli nebo rodinou jsem ovšem milá a přátelská. Jsem klidná, skoro nic mě nenaštve. Spíše naslouchám okolí a promluvím, jen když je potřeba. Vtipy dělám jen málokdy, ale přesto se  zasměju Aranelliným nebo matčiným vtipům, které mě vždy dokážou rozesmát. Jako většina elfů nejím maso. Bohy neuctívám, jen příroda a hlavně zvířata jsou pro mě vším. Jsem spíše raději sama, ale občas neuškodí si z někým trochu popovídat.

 

Historie


Narodila jsem se poblíž Sílthrimu, milující matce Eáranë a otci Ademovi. Rodiče vždy říkali:„ Miluji svĕt, protože mi dal tebe. Miluji Tebe, protože ty jsi můj svĕt.“ Měla jsem ráda své rodiče.  Otec  mě naučil základy šermu.  Jednou, když jsem se s ním učila, omylem jsem upustila meč. Snažila jsem se ho chytit, ale jenom jsem se pořezala. Od té doby mám na dlani malou jizvu. Jelikož otec vyniká v kouzlení, nabídl mi, že mě naučí trochu kouzlit. Já jsem však odmítla a požádala ho, aby mě dál vyučoval v šermu, protože chci nejprve zvládnout tělesnou ochranu, postupem času až duševní. Od té doby mě již poměrně dlouhou dobu učí bojovat s meči, sice v tom nevynikám, ale základy zvládám.  Již od mala mě baví  kreslení a různé vyrábění, tak jsem se rozhodla, že bych se tím mohla živit. Jednoho dne, když jsem slavila svoje 80. narozeniny, mi otec daroval klisnu. Pojmenovala jsem ji Arisa.  Matka mi dala stříbrnou čelenku se safírově modrým prstenem. Jezdila jsem s Arisou do přírody na vyjížďky a zanedlouho mi přirostla k srdci. Důležitou součástí mého života je má přítelkyně Aranell. Vzpomínám si, jak jsme se potkaly:
Byl krásný, letní den. Toho dne jsem se rozhodla, že bych se mohla projít. Vydala jsem se na mé nejoblíbenější místo - břeh jezera Ardwen. Tam jsem ji uviděla - krásnou, ladnou a štíhlou elfku, s dlouhými, vlnitými zrzavými vlasy a světle zelenýma očima. Představila se mi jako Aranell. Společně jsme se seznámily a vyprávěly o minulosti. I Aranell měla koně - hřebce jménem Altair. Jezdily jsme na vyjížďky a proháněly se lesy, chodily jsme na procházky přírodou a ve volném čase jsme se společně věnovaly svým zálibám. Nakonec jsme se staly dobrými přítelkyněmi.

 

Dovednosti
Jízda na koni  3/7
Šerm  2/7
Malování/Kreslení  3/7

Blízcí: 

Matka Eáranë
- Krásná a štíhlá elfka s dlouhými, tmavě hnědými vlasy a čokoládově hnědýma očima. Živý se zpíváním a malováním obrazů.
Otec Adem
- Vysoký a silný elf s uhlově černými vlasy a pronikavě modrýma očima. Živí se jako kouzelník.  
Přítelkyně Aranell
- Štíhlá a krásná elfka, s dlouhými, vlnitými, zrzavými vlasy a světle zelenýma očima. Živý se psaním básní a písní.
Klisna Arisa
- Krásná, bílá klisna s dlouhou hřívou a zelenýma očima.

Majetek: stříbrná čelenka a prsten po matce, klisna Arisa, jedenapůlruční meč, malířské potřeby

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   1 list

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše