TOPlist

Charliz (Kříženec)

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 26.11.2016 20:14:08 FB



Výsledek obrázku pro painting girl art

 

Jméno:

Charliz 

 

Rasa:

Poloelf. Její původ je doma zakázaným tématem, mnoho sama neví.

 

Pohlaví:

žena

 

Datum narození:

někdy v průběhu roku 3242

 

Náboženství:

je nakloněna Solasově církvi

 

Jazyk:

Centrální dialekt

 

Strana:

 

Pod vládou našeho mocného krále Galbatorixe se jí daří. Dokáže předvést svou sílu, to na něm oceňuje. Avšak si je také vědoma jeho nenávisti vůči elfům... 

 

Povolání:

 

Otec je známý kovář v Dras-Leoně, tudíž o peníze nemají nouzi, avšak i ona musí přiložit ruku k dílu, aby si spolu s její rodinou zachovali nějaké postavení. Spolu s matkou se starají o domácnost a otce, který je hlavním živitelem. Theodor ji zároveň postupně zaučuje.

 

Podoba:

 

Nenápadná, avšak krásná drobná Charliz má oči stejně jako neposlušné vlasy v barvě kůry té nejtmavší borovice v okolí. Zásluhou bledé pleti je její tvář jeden velký kontrast. Byla neskutečně živé dítě. Stále všude skotačila, ať už v uličkách Dras-Leony, schodišti z dubového dřeva či otcově kovárně, kde se jí povedlo dotknout se rozžhaveného meče. Prsty levé ruky raději schovává pod rukáv... a uši zakrývá hustými vlasy.

 

Běžně je k vidění s bílou či světle zelenou tunikou. Svátečně s její nejoblíbenější v barvě temných myšlenek těch bídných Vardenů. Byla jí obdarována matkou a otcem k osmnáctinám, předem věděla, že nějakou dostane a dlouho se na ni těšila.. Zbožňuje ji kvůli pohodlnosti a zároveň malinké vyšité růži. Kožené kalhoty spolu s botami sahajícími po kotníky jsou u ní samozřejmostí. Nikde to v dnešní době není bezpečné... pro všechny případy jí za opaskem vyčkává dýka. 

 

Povaha:

 

Je skoro nemožné poznat co si myslí, co uvnitř prožívá, její reakce... Zdá se, že ji nic nenadchne, i když se to ani v nejmenším nepřibližuje pravdě. První dojem dle ní dělá hodně... jestliže se jí člověk již na začátku znelíbí, necítí žádnou potřebu se s ním dále bavit. 

           

Miluje řád. Jak v jejím životě, tak celkově ve společnosti. Netrápí ji problémy ostatních, v první řadě se zajímá o sebe a pak v těsném závěsu o rodinu. Opovrhuje vším laciným. Raději bude vlastnit jediný drahý, okouzlující a majestátní šperk než deset doplňků s téměř nulovou hodnotou. Je velmi majetnická.

 

Nenechá se ovlivnit nikým jiným,  na vše má vlastní názory, ale většinou si je nechává pro sebe. Než ze svých úst vypustí jakoukoliv větu, předem jí v hlavě všemožně převaluje a zkoumá ze všch stran, jako matka těsto na koláč.

 

Historie:

 

Dětství měla šťastné. Rodiče měli mnoho známých s dětmi v podobném věku jako je ona sama, přátel měla nespočet.

         

Od útlého věku měla stálé trápení s nezvykle špičatýma ušima. Mnohokrát na tuto, dle ní vadu hledala odpověď u matky. V mnoha případech ji pohladila po vlasech a hovořila o tom, že existují věci důležité a věci důležité méně... prý je postupem času bude schopna sama rozeznat. Nikdy tomu nerozumněla, i když dojít k pochopení opravdu chtěla.

 

Když jí bylo okolo devíti naučila se podepsat. Byl to pro ni vleký okamžik, něco úplně nového. Jde jí běh, ale při jejím průběhu dne toho zrovna nevyužívá.

 

Bohužel pár dětských jedinců nemělo tolik pochopení jako matka. Blízko náměstí si hrála spolu s ostatními hry, které si sami vymýšleli. Kolem se prohnal prudký vítr a vlasy které rámovaly její obličej se rozletěly do všech směrů, vlály jako prapory na hradbách. Její dva věčně přes uši spadající copy se rozpletly. Dvojice dívek viděla skutečnost... Charliz se velmi bála jejich reakce, napadaly ji takové možnosti ze kterých jí běhal mráz po zádech. Ale ony nepromluvily. Zrodila se mezi nimi nepsaná dohoda o mlčenlivosti... věděla o nich dost piknatních věcí, které by se náhodou mohly dostat do povědomí. Postupem času se z jejích dvouch blonďatých problémů stal pouze jeden. Claru potkala nemoc, která jí odvedla za smrtí. Věří, že Alice nemá povahu ani důvod dělat jí naschvály... určitě to neprozradí.

Od té chvíle u ní slovo opatrnost nabralo jinou váhu. 

 

U otce se zaučuje kovářskému řemeslu. 

 

Bratranec Nolf ji naučil dobře s dýkou, kde se to naučil on raději vědět nechce.

 

Jednu noc nemohla usnout, do pozdních hodin se převalovala a stále ne a ne usnout. Rozevřela okno a pozorovala hvězdy, v tu noc byly jasné jako ještě nikdy. Uvědomila si co to znamená skutečná krása, ale přec by to nebyla ona, kdyby si to nenechala pouze pro sebe. Najednou něco uslyšela... něco co znělo jako matčin hlas. A vskutku to matčin hlas byl... V tak pozdních hodinách? Pozorně naslouchala. Nebyla sama, společnost jí dělala, pro ni neznámá žena v kápi. Bohužel jejich rozhovor byl u konce, zaslechla pouze jakési: ,,Elrun ono." Poté cizinka odběhla. Matka se nikdy nezmínila, avšak Charliz chce věděť více...

 

Schopnosti:

 

běh-3/7

vaření-2/7

psaní-1/7

 

řemeslo kovářství-2/7

 

 

 

Rodina:

 

Největší vliv na ni má otec Theodor a matka Sofie. Její strýc z matčiny strany bydlí spolu se svou rodinou blízko nich. Tetičku Waru vždy ráda vidí, stejně jako o rok staršího bratrance Nolfa. Další příbuzné má v Belatoně, ale nikdy se s nimi osobně nesetkala. 

 

Majetek:

 

Krom mnoha tunik a ostré dýky vlastní malou zdobenou krabičku se šperky po pratetičce Elen, spřádala je celý svůj život a předtím než zemřela odkázala ji právě Chraliz neznámo proč. Dras-Leona je plná různých domků. V jednom z těch menších přebývá i Charliz. 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělá
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   2 zlaté

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše