TOPlist

Naira Twinte

Začátečník 1725 Mistr

Napsal: Naira Twinte | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 10.03.2015 09:14:34 FB



Naira Twinte

Jméno:
 Dříve Naina Awellsona, nyní Naira Twinte.
Datum narození:
 Narodila se ke konci Listotřasu (v říjnu) roku 3103. Je jí 162, ale vypadá na 20 let.

Titul:

 Její matka je z uznávaného elfského rodu. Naira je jediným dědicem matčina sídla.

Jazyky:

 Její rodný jazyk je starověký. Ovládá stejně tak dobře i lidský jazyk. Umí mluvit i trpasličím jazykem, ale ne dokonale.

Povolání:
  Jeden čas si přividělávala na trhu protože nutně potřebovala peníze. Dala by se označit za bojovnici.

Strana:
Ke Galbatorixovy by se rozhodně nepřidala. Asi by následovala svůj lid, ale ještě nemá jasno.

Znamení horoskopu:

 Naira se narodila ke konci října, ve znamení štíra. Její ascendent je také štír

Náboženství:

Tato elfka věří pouze v sama sebe. Žádné bohy neuznává.
Motto:

"Život je boj, ale stojí za to."

Rasa:

Čistokrevná elfka.

Pohlaví:
 Žena.

*detail obličeje*


Podoba

 Elfka je vysoké štíhlé postavy, ale je menší než většina elfů. Díky tomu lépe zapadne mezi lidi a už nesčetněkrát toho využila. Její uši jsou naopak pět palců dlouhé a špičaté. Ty si musí zmenšovat a zakulacovat. Vlasy jí sahají pas a jsou vlnité. Jejich barva je platinově blond. Nejraději si je zaplétá do pevných copánkových účesů nebo do drdolu který zdobí zelená větvička, dubová nebo jedlová. V jejích očích se zrcadlí svoboda a volnost. Mají modrozelenou barvu a nápadně se podobají kočičím. Oči jí lemuje hustý vějíř černých řas. Má drobný nos a úzká světle-růžová ústa. Lícní kosti má vystouplé a tváře mají růžový nádech. Tvář má posetou drobnými pihami od sluníčka, které v zimě blednou, ale nikdy se neztratí úplně. Její výraz je odhodlaný a odvážný. K Naiře se více hodí stříbro a podtón kůže je červený. Je spíše barevně chladný typ.

 Záda jí zdobí drobné tetování. Je ve tvaru pírka. Naira se rozhodla vytetovat si ho po útěku jako znamení svobody.

 Dokáže se pohybovat tiše a rychle jako kočka.

 Její poprsí je malé a pas úzký. Na jejím těle se rýsují svaly které získala denním posilováním a běháním. Tělo nepobralo moc ženských tvatů. Hlas je příjemně melodický a jasný. Voní po jehličí a čerstvém horském vánku.

 Pokud jde o malování a péči o tělo, Naira si každý den namaluje kolem očí černé linky. Každý večer se vykoupe v řece, ráno si rozčeše vlasy a učeše se. Žádné masky ani krémy na obličej si nedává. Přijde jí to jako ztráta času.

Styl oblékaní:

 Naira se obléká do tmavých nebo pastelových barev. Raději než šaty a sukně nosí tuniky. Na nohách nosí krbce, v zimě a na podzim kozačky. Na jaře elfka sundá plášť, v létě se oblékne do nejslabších tunik a šatů, na podzim oblékne teplý plášť a v zimě přidá několik dalších vrstev oblečení a obyčejný plášť vymění za teplý. Oblečení skladuje v koňských brašnách které na sobě nosí klisnička Hel. 

 Pokud by jste jí někde potkaly, zřejmě by jste jí uviděly v tunice a v kalhotách, v pasu by byl pásek a přes ramena by měla přehozený plášť. Vlasy by měla zapletené do drdolu, v nich zapíchnutou  zelenou větvičku.

 

Povaha

Maska:

Na první pohled by jste nejspíš řekli že se jedná o docela obyčejnou elfku. Pohledy jiných přitahuje pouze krásný obličej a  elegantní chůze. Výraz tváře je odhodlaný o odvážný. Tyto dvě vlastnosti Naiře rozhodně nechybí. Tváří a chová se nepřístupně.
Duše:

Naira nerada přitahuje pozornost a pohledům ostatních se vyhýbá. K přátelům bývá milá a vstřícná, protože jich moc nemá a nechtěla by někoho ztratit. Na rozdíl od ostatních elfů není vůbec panovačná. Je však jako každý elf velmi inteligentní. Nesnáší tvory co si něco snaží vynutit násilím. Sama se snaží co nejmírněji chovat se ke všem bytostem. Naira je samotářská a ve velké společnosti bývá nervózní. Mezi její silné stránky patří odvaha a upřímnost. Věc které si nejvíce váží je svoboda. Elfka není výbušná, ale i u ní jsou vyjímky. Je však tvrdohlavá. Tato elfka nepobrala od ostatních představitelů své rasy moc trpělivosti, ale chvilka jí nezabije. Je hodně přesvědčivá, je schopná dokázat pravdu, i když jí nemá. Není příliš průbojná, raději se drží v pozadí. Rodiče jí nikdy neříkaly, co má jíst a co ne. Proto nic proti jedení masa nemá a sama ho už ochutnala, ale nevyhledává ho.

 

 

Schopnosti a dovednosti

 

Nové:

...

 

Původní:

Boj:

 Naira je velice dobrá bojovnice a jakoukoli zbraň vezme do ruky, tak jí ovládá mistrně. Však nejlepší je v lukostřelbě. Na jejím luku Adurna je kombinována dřevořezba spolu s vyzpíváváním. Patří mezi nejlepší elfské lukostřelce. Možná patří mezi nejlepší střelce tohoto světa ale poměřovat síly s jinými rozhodně nechce. Naiřin luk je jezdecký ale používá ho pořád. Další oblíbenou zbraní je oštěp. Vyrobila si ho z hrotu dýky a rukojeť vyzpívala. Hrdě nese jméno Lause. 

 Šerm zvládá průměrně. Porazí člověka, ale silnější bojovník jí už dělá problém. V boji se spíše než na sílu spoléhá na obratnost a rychlost. K šermu používá dýky Aleidail a Selenu.

Magie:

 Naira je mezi elfy v magii podprůměrná. Dovede sice říct starověkým jazykem každé slovo (samožřejmě že úplně všechna ne), ale ubírají jí víc energie a mnohokrát se jí stalo že se jí vymknou z ruky. Proto to s těmi většími raději neriskuje.

Ostatní:

 Po útěku si musela obstarat potravu a oblečení aby přežila. Tak začala krást. Toto řemeslo jí šlo nesmírně dobře ale vzdala se ho. 

 Je mrštná jako laň a rychlá jako drak v letu. Na rozdíl od většiny elfů dokáže tímto tempem dokáže běžet několik hodin v kuse. Naira se umí neslyšně plížit a pokud se jí chce může být celý den "neviditelná". 

Záliby:

 Naira se ve volném čase nejraději věnuje lukostřelbě nebo svojí klisničce. Pokud nemá náladu ani na jedno nebo druhé, zabývá se hudbou, malováním nebo čtením. Dívka je jako většina elfů umělecky nadaná. Její nejoblíbenější hudební nástroj je flétna. Dokáže na ní dobře hrát. Umí krásně a realisticky malovat. Nejraději krajiny a elfské stavby. Čte ráda a hodně.

 

 

Historie

Dětství

 Naira se narodila svěžího večera při západu slunce. Ten rok byl podzim velice teplý a Alagaesia žila v klidu a míru. K jezeru Rona se sjela její celá široká rodina, kterou tvořili sice jen jrjí rodiče, teta Lilith, babička Taurantil a pradědeček Sailon. Novorozenci dala matka prstýnek Briliant, který se dědil z matky na dceru už osm generací. Její první vlastníkem byla elfka Valie. Naira, tehdy ještě Naina prožila rané dětství v klidu.

 Po několika letech když jí bylo asi padesát Adelain řekla že se musí i něco naučit. Vytáhla se skříňky stříbrný drátek, několik korálků a kleštičky.

 ,,Skus z toho udělat šperk." řekla a odešla někam jinam. Naira se několik dnů pokoušela něco udělat svýma rukama ale nic jí nešlo. Po týdnu konečně něco, co připomínalo šperk vyrobila a to šla ukázat matce. Ta ho mlčky nechala zmizet a řekla jí že musí pořádně zapracovat. Několik měsíců Naira pracovala. Přečetla několik tlustých knih. Po nesčetněch pokusech jednoho dne vykouzlila svýma rukama přívěsek který se alespoň trochu podobal těm elfským.

,,No vidíš jak rychle se učíš," pochválila Adelain svou dceru ,,teď mu ještě vymysli jméno." 

 Naira ho měla vymyslené v mžiku. Laudin se bude jmenovat.

 

Změna

 Své sté narozeniny oslavila velice studený říjnový den kdy začaly padat vločky. Od otce dostala překrásný luk, vyzpívaný z dubu, jejího nejoblíbenějšího stromu. Pojmenovala ho Adurna. Od matky čelenku a přívěsek s maceškou. Na návštěvu k nim přijela i Naiřina teta, sestra její matky. Jmenovala se Lilith. Teta jí k narozeninám dala prsten. Sestry si povídali dlouho do noci. Ráno všem matka oznámila že na týden navštíví svou sestru a odjela neznámo kam.

 Doma se objevila až po měsíci a uvítala je hádkou. Naira jí potkávala jen zřídka a když jí náhodou uviděla na schodech tak byla obdarována ledovým pohledem. Adelain občas zašla do kuchyně a se svou dcerou se pustila do hádky. Naira se tu dobu držela raději u otce nebo v lese.

  Ve skutečnosti se matka při cestě domů setkala s černokněžníkem který její duši zaplnil temnými kletbami. Skoro celý měsíc jí mučil a nakonec jí pustil. U sebe doma se snažila temné síly potlačit, ale bohužel se jí to povedlo až po útěku své dcery.

 

 Útěk

Naira  posledních několik dní co si naplánovala svůj útěk spíše přežívala než žila. Všechen čas trávila ve svém pokoji který zamkla aby tam matka nemohla. Po jednom dni jí ale došlo jídlo a tak šla dolů do kuchyně aby něco sebrala, ale udělala špatně. Hned mezi dveřmi uviděla kousek Adelaininých šatů a chtěla se vypařit. Opatrně vycouvala ke schodům a otočila se. Před sebou spatřila svou matku.

 ,,Kam pak jdeš holčičko..." zaskřípal její hlas. Naira vyděšeně couvla ale narazila do zdi.

 ,,Mami... Nech mě projít." zaškemrala mladá elfka, ale věděla že prosí zbytečně. 

 ,,Ukradla si mi ho." nasadila matka naštvaný hlas.

 ,,C-co?" 

 ,,Neříkej že nic nevíš!"

 ,,Já jsem nic neukradla! A proč jsi na mně tolik zlá?" zakřičela Naira. 

 Bylo to na ní moc. Tři měsíce na jí matka v jednom kuse křičela a plnila jí temnými kletbami. Už to nemohla vydržet ani minutu...

 Naira sebrala vlnu energie nashromážděnou jejím vztekem. Slůvkem ve starověkém jazyce se chystala zaplnit místnost mlhou. Ale jako vždy se jí kouzlo pokazilo a místo mlhou se místnost zaplnila štiplavým kouřem. Dívka vyběhla nahoru po schodech do svého pokoje kde kouř už nebyl, uchopila do rukou raneček věcí co si zbalila a vystartovala ke dveřím. Na prahu se objevila Adelain. Naira prudce zabrzdila, otočila se na druhou stranu a kouzlem otevřela okno. Matčino kouzlo jí pomalu dohánělo. Prchající elfka měla okno několik stop přes sebou... 

 To nemůžu stihnout... Uvědomila si dívka. Napadlo jí že by mlhu mohla udělat znova mlhu, ale moc by jí to nepomohlo. Rozhodla se pro jednoduchou věc. Když byla střela necelý metr před ní, skočila, až se dotkla stropu a střela jí podletěla. Pyšná na sebe že matku tak lehce přechytračila vyběhla k oknu a seskočila na zem.

 

Coller

  Začala si říkat Naira Twinte protože s matkou už nechtěla mít nic společného. Snažila se na ní zapomenout.

  Po necelém týdnu dorazila do Nadindelu. Bylo to první elfské město co v životě viděla. Všude bylo plno elfů a domů na stromech. Naira byla rozrušená a neustále se rozhlížela kolem sebe, ale snažila se vzrušení zamaskovat. Na večer našla hodnou elfku co jí nechala u ní přespat. Jmenovala se Laitainë. Lai jí na cestu darovala nějaké jídlo a trochu peněz. Ještě než odešla, seznámila se s Laitaininým bratrem Collerem. Ten se rozhodl že jí bude doprovázet až do Ellesméry. Naira nadšeně souhlasila.

 Cesta Du Weldenvarden jim ubíhala rychle a znenadání přišel čas se rozloučit. Naira to zvládala docela těžce. S Collerem se rychle a hodně zblížila a když byla sama, stále měla strach. Předtím než se rozloučili, dal Coller elfce prsten ve tvaru dubového lístku.

 

Osilon

  Nějaký čas pobyla v Ellesméře a pak se vydala prozkoumat další elfská města. Jako první navštívila Sílthrim a poté došla k Ília Feon. Došla také ke kraji pouště Hadarak. Zdálo se jí neuvěřitelné jak mohou být tak rozdílná místa blízko od sebe. Pak se vydala na severo-západ do Kirtanu a do Osilonu. Tam se rozhodla zůstat.

 Postavila si tam menší domek na stromě. Při stavbě jí pomáhalo několik místních elfů. Občas podnikala výlety do okolí a jednou navštívila Ceunon.

 

Aurora

Když Naira prozkoumala každý kamen nejbližšího okolí Osilonu, rozhodla se udělat si delší výlet do středu Du Weldenvarden. Sbalila si vše potřebné a vyrazila. Elfské lesy byly v těch místech temné a vlhké.

U jednom údolí se zastavila u studánky aby se napila. Před ní, několik centimetrů nad studánkou se najednou zjevila postava zahalená do černého pláště s kápí. Bytost natáhla ruku s vystouplými žílami a kostnatými prsty. Na dlani jí ležel klíč navlečený na provázku. Osvětlovalo ho jakési zvláštní světlo a vzduch u šperku se nepřirozeně vlnil. Bytost pomalu nakláněla dlaň na stranu, až jí klíč spadl z ruky. Naira ho pohotově chytla. Jakmile se dotkla chladného kovu, zasáhla jí silná psychická vlna a elfka upadla na nějaký čas do bezvědomý.

Když se probrala, nevěděla jestli ležela na zemi několik minut, hodin nebo dní. Nejprve myslela že postava i klíč byl sen. Ale když v ruce našla přívěšek, věděla že to je pravda.

 

Mareta

 Jednoho dne, když trénovala lukostřelbu, uslyšela nedaleko od sebe kroky. Elfka vyrazila za zvukem a po chvilce narazila na mladou dívku. Na sobě měla šaty z hrubého lnu a nohy měla bosé. Na zádech měla jednoduchý ruksak který vypadal prázdně. Naira se nejistě na člověka podívala a zeptala se jí co tu dělá. Dívka zděšeně odpověděla že hledá bylinky které tu rostou. Efka pozvala dívku do svého příbytku aby se trochu najedla než vyrazí zpátky domů.

 Od dívky se Naira dozvěděla že se jmenuje Mareta a bydlí v jedné vísce. Dobře si spolu rozuměly a skamarádily se. Dodnes jsou nejlepší kamarádky.

 

Rodina

 matka Adelain

 Naira svojí matku v dětství milovala. Adelain byla pro svou dceru  vzorem. Do Naiřiných sto let byla milující matka, ale po výletu u své sestry se proměnila ve velice přísnou a křiklavou elfku.  Adelaininy vlasy jsou dlouhé pod lopatky a jejich barva je platinově blond. Oči jsou šikmé, jakoby kočičí a vždy je v nich ledový klid. Adelain vlastní panství Allrona u jezera Rona. Zámek zdědila po své matce, ta ho zdědila po svém otci který ho vystavěl. Živí se prodejem vzácných bylin které rostou na břehu jezera, a tím vydělává mnoho peněz. Ví že zámek bude muset zdědit její dcera a tak si dala přísahu že jí najde a panství jí předá. Adelain zdědila po své matce talent na kouzlení. Nejvíce jí jdou elementární a léčivá kouzla.

 

otec Lerin (mrtvý)

 Naiřin otec byl velmi vysoký, černovlasý elf. Moc šarmu od své krásné matky nepobral, vypadal jako průměrný člověk. Lerin byl nenápadný a tichý elf, ostatní ho většinou přehlížely. Jako malý vyrůstal v Ellesméře ale toužil po samotě. Když dospěl vypravil se ke břehům moře. Vážně přemýšlel že tam zůstane ale pak odcestoval k jezeru Rona. Na jeho kraji našel veliký elfský dům, skoro zámek. Šel zaklepat na jeho dveře. Otevřela mu milá mladá dívka. Lerin se do ní na první pohled zamiloval. Po několika letech se vzali a vychovali krásnou dcerku Nainu. Když bylo Naině sto let jeho manželka odjela na měsíc ke své sestře. Poté se velice změnila- už to nebyla ta hodná, všímavá matka ale proměnila se v nestvůru. Po deseti letech Naina utekla a už jí nikdy v životě neviděl. Zemřel pod vlivem temné magie několik let po útěku své dcery.

 

Přátelé:

klisna Helrika

  Helrika je světle hnědá (palomino) klisnička. Už se stala i matkou krásného a zdravého hříběte Rozalise. Naira se s ní dokáže propojit v myšlenkách, ale komunikovat s ní neumí. Hel má za sebou mnoho dlouhých cest protože jí elfka všude bere s sebou. Je celou svou duší oddaná Naiře a nikoho jiného by neposlechla. Umí běžet rychle jako vítr a dokáže s tou rychlostí vytrvat hodiny.

 

dívka Mareta

 Mareta je zlatooká dívka s vlídnou tváří. Hnědé vlasy se jí vlní pod ramena. Není to nijak velká kráska, ale vyzařuje z ní pozitivní energie. Nairu poznala když se potulovala po lese. Snad jako jediný člověk získala její důvěru. naira a Mareta jsou nejlepší kamarádky a už toho spolu hodně zažily.

elf Coller
 Půvabný, vysoký elf co Nairu provázel z Nadindelu až k jezeru Isenstar. Jeho přítomnost se elfce líbila a byla by ráda kdyby jí doprovázel dál. Coller jí pomohl vyrobit oštěp a naučil jí s nim bojovat. Jen svou minulost před Nairou tajil. Předtím než se rozloučili, dal Naiře prsten. 

 
Majetek

Šperky:

  •  Její prsteny jsou lístek Briliant a Lerisa. Lístek dostala od Collera a Lerisu si koupila od zarostlého trpaslíka. Briliant zdědila po matce, je to její nejvzácnější šperk.
  • Její nejmilejší náhrdelník je Merlin.
  • Elfka u sebe uchovává poklad, i když o tom ani neví. Amulet se správně jmenuje Oriando de Luide, ale elfka ho nazývá Aurora. Podle jedné dávno zapomenuté legendy to je klíč ke dveřím za kterými je ukrytý tajemný poklad. Našla, nebo spíše dostala ho od postavy zahalené v plášti.
  • Matka jí ke stým narozeninám dala čelenku.

Oblečení:

  • Modrozelené šaty na slavnosti.
  • Kratší smetanové.
  • Lněné když jde mezi lidi. 
  • První tuniku používá nejraději.
  • Druhou ukradla svému otci.
  • Třetí tunika jsou spíše krátké šaty. 
  • Dvoje kalhoty, krátké černé a dlouhé hnědé.
  • Plášť, co si nechala ušít od jedné švadleny.
  • Teplý plášť se šněrováním a s kápí.
  • Na jaře a v létě nosí na nohách krbce.
  • V zimě a na podzim kozačky. V nejteplejších letních dnech chodí nejraději bosá. 
  • Vždy u sebe nosí kožený pásek a na něm visí dva měšce.
  • První je s víčkem je pro šperky a ve druhém jí cinkají peníze.  
  • K oblečení počítá i safírově modré brnění, rukavice a suknici, které se dají rozebrat na menší části. Koupila si je za pracně našetřené peníze.

Zbraně:

  • Od otce dostala ke stým narozeninám luk. Pojmenovala ho Adurna (ve st. jazyce to znamená voda). 
  • Dostala k němu i toulec se šípy
  • Rukojeť oštěpu vyzpívala a hrot si vypůjčila z dýky. Nazvala ho Lause
  • Vlastní také dýky Aiedail a Selenu.

Ostatní:

  • Její klisna Helrika
  • Pro Hel má i sedlo s brašnou pro luk.
  • Kožený, už značně opotřebovaný ruksak.
  • Menší domek na stromě v Osilonu.
  • Fairth jí a Lerina v Du Weldenvarden.
  • Dřevěná píšťala
  • Dvě koňské brašny
  • Vždy u sebe má nějaké jídlo. Nejčastěji to je několik jablek a chleba.
  • Tlustou knihu s elfskými pověstmi neúplnou historií elfů.
  • Naiřina nejcennější věc spolu se zbraněmi jsou její deníky. Má jich celkem 189, z toho je jeden rozepsaný.

Vlastní ještě spoustu dalších věcí, ale ty už nejsou tak důležité.

 

Systém umístění věcí:

Na sobě: oblečení

                pásek

                nějaké šperky

                oštěp v pochvě na zádech

Na pásku: pochvu s dýkami

                 měšec na peníze

                 měšec se šperkami

Koňské brašny: provaz

                        ostatní oblečení                        

                        jídlo

V ruksaku: používá ho jen občas a vždy do něj naskládá vše potřebné

Sedlo: toulec se šípy

           luk

           koňské brašny

Domek: deníky

             flétna

             fairth

             ostatní věci

                

Ostatní postavy:
 Vlastním také vílu Calwen.

 Pracuji na druidce Rawen.
Bližší kontakt po domluvě.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše