TOPlist

Maya

Začátečník 1834 Mistr

Napsal: Maya | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 16.04.2015 20:10:35 FB



 

Jméno: Maya

Rasa: Člověk, čarodějka, ale do nedávna o tom nevěděla protože její matka, taky čarodějka se kouzlení zřekla.

Pohlaví: Žena.

Datum narození:  3. Kositřasu 3246, tedy 17 let.

Jazyky: Lidský (centrální dialekt, ale i ze severní větve) a jen pár slov ze starověkého.

Víra: Hlásí se sice k severnímu kultu, ale nemodlí se nijak pravidelně, vlastně skoro vůbec.

 Strana: Chtěla být nestraná, ale pokud by bylo nutné se k někomu přidat zvolila by si stranu elfů.

Povolání: Je to hrdá bardka.

Motto:"Radost nemůže existovat bez smutku a naopak, čili všechno potřebuje svůj protiklad, aby mohl být."

 

 

Vzhled

 Maya je asi 152 cm vysoká, což není nějak moc, ale občas se to hodí. Jednou při své cestě se musela schovat otrokářům. Byla skrytá dokonale, ale Rogan byl větší problém. Nakonec to ale přežila.

 Je sice malá, ale to vyvažuje její obratnost, která se sice nedá rovnat s elfy, ale zatím si nestěžuje. Je dost hubená a umí celkem rychle běhat (opět se to nedá rovnat s elfy). Není moc silná, takže některé zbraně by asi neuzvedla, a když už tak ne na dlouho.

Pleť má velice bledou a není divu, když pochází se severu. Na těle má samozřejmě pár jizev. Většina pochází z nějaké prkotiny, ale jednu třeba získala, když spadla z Rogana a rozřízla si lýtko o kámen.

Hlavu má Maya trochu větší a velkou dominantou na jejím obličeji jsou její oříškově hnědé oči. Oči lemují dlouhé řasy. Pod tou oříškově hnědou nádherou má trochu křivý nos, kolem kterého má výrazné pihy na které moc pyšná není. Ústa má plnější světle růžová.

Maya sice není pyšná na svůj nos a na svoje pihy, ale dává si záležet na vlasech. Vlasy jsou dlouhé až do pasu. Jsou zrzavé, mírně vlnité a husté. Stejně barevné je i hustší obočí.

V její tváři bývá smutný výraz, ale teď čím dál častěji zahlédnete úsměv. Má velice příjemný hlas, ve kterém má severský přízvuk.

 

 Maya má jen jedny jediné šaty, jelikož ostatní shořeli. Tyto šaty jsou lněné a jen po kotníky dlouhé. Mají dlouhý rukáv a jsou světle zelené. K šatům patří i “pončo“ dlouhé do poloviny paží. Na “ponču“ je kapuca, kterou si Maya nasazuje jen velmi málo. Šaty jsou celkem zašpiněné a někde i potrhané.

Boty má kožené a velmi nízké. Je na nich vyšitý takový ornament. Vyšila si ho tam sama, ani nevěděla proč.

Přes rameno má přehozenou koženou brašnu, kterou sundává jen na noc. V ní má všechny své zbývající věci.

Maya nemá žádné doplňky, nelíčí se a ani nic podobného. Vše zmizelo v plamenech.

 

 

Povaha

Maya vypadá jako bezbranná, křehká a ztracená dívka. V jejím obličeji se skví čiré zoufalství, a když se potom někdy usmívá, připadá vám jako někdo úplně jiný. Pokud ji potkáte v nesprávném okamžiku, jako když je třeba naštvaná, tak máte opět domnění, že tato když to přeženu bestie je ta hromádka neštěstí, co jste viděli nedávno. Její neschopný vzhled podpořuje i zašpinění, kterého se zbavuje, jen když narazí na nějaké jezero. Nemluví moc promyšleně a občas řekne i úplně něco jiného než by se hodilo.

 

Uvnitř je Maya dosti složitá. Její vzhled hodně klame ale část je pravda.  Opravdu je hodně zoufalá a někdy i veselá. Velkou ránou pro ní bylo, když zjistila že všichni tvorové o kterých si myslela že neexistují, existují. Vždy tomu chtěla věřit, ale její mozek jí to prostě nedovolil, až teď.

Mluví hodně nepromyšleně a často přemýšlí o věcech jako: „Proč zrovna hadi nemají nohy?“ A nebo „Proč zrovna ptáci mají křídla?" Stručně řečeno obdivuje přírodu a snaží se přijít na to, jak funguje. Je také velmi nerozhodná a i kdyby, jste se  ji zeptaly, jestli chce bílé nebo modré šaty, odpověď si bude muset promyslet. Jinak Maya často myslí na své rodiče, o které přišla. Nehnusí se jí zabíjet zvířata, ale v poušti jich moc nebylo, takže maso dlouho nejedla a asi dlouho jíst nebude. Ráda hledí na hvězdy a hledá mezi nimi zvířata, věci a někdy i lidi.

 

 

Historie

Vše začalo v Ceunonu. Tady žila čaroějka Dora a byla kvůli tomu, že je čarodějka hledána a jednou ji málem zabily. Byla neustále v nebezpečí a tak přísahala ve starověkém jazyce, že kouzlit již nebude. Když takto přísahala, utekla do malé vesničky Fassen kde se do ní zamiloval koželuhův syn Gerhard. Gerhardova rodina byla sice jen rodina koželuhů, ale teplé oblečení z kůže bylo v této severní části dosti žádané a tak by se dali zařadit i do střední vrstvy. Z počátku nebyla láska opětovaná ale nakonec se i Doře zalíbil přátelský koželuh. Do roka se vzali a brzy se jim narodila dcerka, kterou pojmenovali Maya. Mayu ostatní děti neměli rádi. Říkali, že je bláznivá stejně jako bylinkářka Honea s kterou se Dora přátelila a Maya jí občas pomáhala sbírat bylinky. Maye to ani moc nevadilo, vrstevnické kamarády jí nahrazovali rodiče a Honea. Často se chodívala s rodiči dívat na hvězdy, otec jí učil plavat, matka vařit a šít (to jí nikdy moc nešlo). Maya se cítila šťastná, jenže v jejích třinácti Dora onemocněla...

 

Dora ležela v posteli a Maya stála nad ní. "Odcházím dcerko má a chci se s tebou rozloučit."

"Ne ty nesmíš zemřít" vytryskly jí slzy a objala svou matku.

"Všichni jednou musí jít."

"Musí, ale ne teď" pohlédla jí do očí.

"Pamatuj radost nemůže existovat beze smutku a obráceně" řekla Dora svou poslední větu, naposledy se usmála, naposledy vydechla a zhroucená Maya jí zatlačila víčka.

 

 Maya byla smutná, ale víc byl její otec. Byl tak nešťastný, že se uzavřel před světem, před světem i před Mayou. Ta se vydala za Honeou pro radu. Stará dáma že jeho smutek vyléčí jen ona něčím od srdce, třeba hudbou. A tak Mayu naučila hrát na příčnou flétnu. Maya pilně cvičila a když otci zahrála, v očích se mu objevil stejný jas, jaký tam měl před tím než jeho žena zemřela. Jako omluvu koupil Maye hřebce Rogana a dýku. Brzy ji naučil jezdit na koni a jak se s dýkou trochu obránit. Maya se cítila opět šťastná.

 

Bylo slunečné odpoledne a Maya seděla pod stromem u potoka a zkošela si melodie na flétnu, Rogan se vedle ní pásl.

Najednou se ale z dálky ozval výkřik plný hrůzy a děsu.

"Co se děje?" Zbystřila dívka a nasedla na svého koně a vyjela směrem, odkud se výkřik ozval.

"Ne to to nemůže být pravda" vykřikla když zjistila, že její dětství, vzpomínky a hlavně její domov polykají plameny.

 

Nemohla se na to dívat a šla hledat přeživší. Našla Honeu a pár dalších vesničanů, ale nebyl mezi nimi její otec. Byla moc nešťastná, to nejdražší co měla, zmizelo. Nejdřív matka a pak i otec… Maya pomohla ostatním dostat se do Ceunonu a pak se vydala na cestu. Jela neznámo kam. Zastavila se jen v Gil´leadu, aby si něco vydělala hrou na flétnu a aby si nakoupila zásoby. Pak pokračovala dál...

 

"Na koni jede dívka, pověst má podinou,

plameny má na hlavě, plameny má za sebou..."

 

Herní historie:

Maya po několika dnech narazila na les. Chtěla doplnit zásoby vody a najít paseku, kde by se mohl napást Rogan, jenže z lesa náhle vyskočil chlapec, který řekl Maye, ať odejde. Ta tvrdohlavě řekla že ne a vyjmenovala, co všechno potřebuje. On to přičaroval a ona byla překvapená. Chvíli si spolu povídali a najednou Maya řekla slovo ve starověkém jazyce a voda, kterou kočkodlak (to zjistila při rozhovoru) přičaroval, vycákla. Rufus jí pak nebídl že ji zavede do elfské říše Du Waldenvarden…

 

Po zastávce na cviišti na kterém jí Rufus naučil jednoduché kouzlo se ve Finně setkali s bývalou elfí královnou Aryou, která jim řekla proč byla tak dluho nezvěstná a poté co zjistila, že byla zvolena nová královna a její muž je také nezvěstný se rozhodla, že se vydá do Ellesméry, Rufus a Maya se jí rozhodly následovat.

 

 

Schpnosti a dovednosti 

Obrana:

Maya se dokáže ubránit dýkou, kterou dostala od otce. Není to moc účinná zbraň, ale párkrát už jí zachránila život.

Vzdělání a kultura:

Popravdě Maya neumí číst ani psát a počty zvládá jen tak tak. Vždy si to moc přála umět, ale zatím se neobjevila příležitost. Jinak co se kultury týče, umí bravůrně hrát na příčnou flétnu, na kterou v poslední době hraje jen smutné písně. Nic jiného jí zatím nejde.

Magie:

Že je čarodějka zjistila Maya teprve nedávno, takže umí jen zatraceně lehká kouzla a stojí ji to hodně energie.

Ostatní schopnosti:

Maya umí obstojně jezdit na koni. Zná základy šití a vaření, avšak tohle jí nikdy nešlo. Umí plavat a rychle běhat.

 

Boj s dýkou: 1/7

Hra na flétnu: 4/7

Jízda na koni: 2/7

Magie (obecně): 0/7

 

Řemeslo: Bard: 3/7

 

 Rodina

 matka Dora (mtrvá)

Vysoká přísně vyhlížející čarodějka se zrzavými, kudrnatými vlasy. Byla milá a milovala svého muže a dceru. Pocházela z Ceunonu kde ji málem zabily kvůli kouzelnictvý. Kouzel se zřekla a utekla do vesnice Fassen, kde se oženila, měla dceru. Zemřela na následky těžké nemoci. Maya si jí neskutečně vážila.

 

otec Gerhard zvaný havraní brada (mrtvý)

Vysoký přátelsky vyhlížející muž s černými vlasy a vousy. Byl vtipný a hodný. Miloval svou ženu a dceru. Narodil se koželuhovi Patrikovi a jeho ženě Gretě. Vyučil se na koželuha a zamiloval se do záhadné ženy Dory. Oženili se a měli dceru, po smrti své ženy se uzavřel do sebe do doby, než mu Maya zahrála. Zemřel v hořící vesnici.

 

Přátelé

Honea

Malá mile vypadající stařena s šedými vlasy a snědou pletí. Je usměvavá a možná trochu bláznivá. Pocházela z jihu a hodně cestovala, až se usadila ve vesničce Fassen. Přežila Velký požár a dostala se do Ceunonu, kde teď žije.

 

Za své přátele už začíná počítat i elfku Aryu a kočkodlaka Rufuse.

 

Zvířata

Rogan

Tmavě hnědý hřebec s černou hřívou, černým ocasem a bílou tečkou na čele. Narodil se ve Fassenu kde vyrostl a kde ho koupil koželuh Gerhard a dal své dceři. Od té doby je jí věrný.

 

 

Majetek

  Brašna přes rameno kterou jí věnovala Honea k narozeninám,

 příčná flétna, kterou dostala opět od Honei, a naučila jí na ní hrát (Honea Mayu)

dýka od otce, kterou jí dal aby se usmířili

Oblečení, boty

malá čutora na vodu

 nějaké jídlo a peníze vydělané hrou na flétnu.

 

Jiné postavy: Elliot

 

Upozornění: V reálném světě jsem chlapec.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše