TOPlist

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Informace
Dne: 12.06.2015 12:02:06 FB



Pravomoci zkušených hráčů

 

Autor: Wran

Edit: Arwina Greensleeves

 

Hráče, kteří se tu u nás už dobře orientují a hlavně dobře píší, oceňujeme titulem „Zkušený hráč“. Nejedná se však jenom o pochvalu, ale s tímto statusem se danému hráči otevírají mnohé možnosti. Jejich výčet najdete níže vypsaný. Zavádíme to zde z toho důvodu, abyste opravdu měli jen postavy, které dokážete odehrát. Není větší pohromy, než příliš mocná postava v rukou člověka, která si s ní neumí poradit. Samozřejmě budeme pozorovat jak se zlepšujete a v případě, že někdo už bude psát opravdu dobře, tento titul obdrží. Tak nevěšte hlavy a pracujte na sobě, časem se k němu dostanete.

 

Hraní Stína: Stínové se řadí mezi nejmocnější rasu vůbec. Jsou to schopní šermíři i mágové a i Dračí jezdci jsou na Stíny krátcí. Právě proto přenecháme hraní takto složitých postav jenom zkušeným hráčům. Protože u nich si můžeme být jisti, že je dokážou patřičně zahrát a nic nepřehnat. Stínové mají vlastní reálie, více informacích o nich najdeš zde.

 

Hraní divokého draka: Drak sám o sobě je též neuvěřitelně mocná bytost, kterých je podobně jako stínů na Alalagaesii velice málo. Hrát draka rozhodně není nic snadného a právě proto chceme, aby se hraní chopili hráči, kteří to zvládnou na výbornou. Více informací o dracích najdeš zde.

 

Hraní kočkodlaka: Ačkoli se to nezdá, tak kočkodlak je též neuvěřitelně složitá rasa ke hraní. Mají složitou povahu a vystihnout jí není vůbec snadné. Hlavně by též měli být velice těžko k nalezení. Potkat je by měla být ohromná vzácnost. Proto je mnohem moudřejším rozhodnutím přenechat je zkušeným hráčům. Více informací o kočkodlacích najdeš zde.

 

Hraní mocné postavy: To jsou postavy, kteří jsou například výbornými mágy nebo šermíři (mistři, velmistři). Jsou to však i postavy, které spíše třímají otěže politické či vojenské moci. To znamená různí šlechtici, vojenští vůdcové a podobné postavy.  !! Nižší šlechticové, kteří nemají až takový význam a moc (nevládnou městu, ale jsou třeba x-.tým synem vládce města, jsou z rodiny vysoké šlechty, ale slouží v Solasově církvi, apod.), jsou povoleni i nezkušeným hráčům. !! Ale hráčům obecně nebráníme v tom, aby své postavy rozvíjeli. Kdo říká, že se ze začátku zcela obyčejná elfka nemůže stát mocnou Dračí jezdkyní nebo dokonce i královnou?

 

Výpravy/Questy: Zkušený hráč si může vymyslet nějakou zápletku podle které by se potom odehrávala jeho vlastní výprava. Tuto zápletku by měl sepsat do dokumentu a tu poslat na email rady Alagaesie (rada-alagaesie@seznam.cz ). Tam si přečtou jeho návrh a případně ho schválí. Pokud je quest schválený, může zkušený hráč dělat vypravěče v dané zápletce. Za to potom bude následně oceněn body. Záleží samozřejmě na kvalitě výpravy (čím lepší, tím více bodů).

 

 

Kritéria pro zkušeného hráče

Zde jsou vypsaná kritéria pro zkušeného hráče. To značí věci, které musí hráč splňovat. Pokud je nesplňujete, tak na sobě zapracujte, časem toho určitě dosáhnete.

 

Schopnost psát: Zkušení hráči nemusí umět jen psát dlouhé příspěvky, ale také poznat, kdy se dlouhý příspěvek hodí, a kdy ne. Délka by neměla být na úkor kvality. Příspěvky musí mít obsah, nesmí obsahovat přílišné množství hrubých chyb, musí mít logiku a nesmí působit zmateně. Zkrátka, musí být radost to číst.

 

Odehrané hry: Zkušený hráč by za sebou měl mít odehranou i pěknou řádku her ve kterých nabral potřebné zkušenosti. Neměl by se jím stát člověk, který je ve hře sotva dva měsíce a odehrál jednu hru, byť kvalitní. Zkušený hráč musí zkrátka nějakou dobu „zrát“.

 

Aktivita: Zkušený hráč by měl být poměrně aktivní. Jeho aktivita by neměla být „přechodná“, to znamená, že by se tu například několik měsíců neobjevil a následně napsal jeden pěkný post a potom by třeba zase byl měsíc pryč, to ne. Měl by se sám zajímat, měl by i pomáhat nováčkům aby se ve hře uchytili. Měl by respektovat adminy jako autority, ale současně by se jich neměl bát. Měl by je umět upozornit na chybu, stane-li se, zeptat se jich na nějaký ošemetný dotaz.

 

Znalost reálií: Zkušený hráč by měl mít samozřejmě přehled o reáliích které jsou pro jeho rasu klíčové. Krom toho by však měl mít znalosti i z ostatních reálií, aby mohl případně pomoci nováčkům když by měli nějaké dotazy. Měl by být schopen podle reálií i psát a neměl by překračovat nastavenou hranici schopností. Znalost pravidel je samozřejmostí.

 

Kvalitní profil: Profil by neměl být příliš krátký ani přehnaně dlouhý. Mělo by na něm být znát, že je to profil člověka, který se tu dobře orientuje a je tu u nás pořádně zabydlený. Měl by mít hlavně pořádný obsah. Zkrátka, aby se to taky dobře četlo a člověk se do toho nemusel nutit. Nemá smysl rozepisovat podobu na osmdesát řádků a věnovat se zvlášť účesu, úsměvu a líčení postavy. Vážně ne. Svižný, čtivý, výstižný, se zajímavým obsahem, takový je profil zkušeného hráče.

 

Shrnutí:

Opravdu zkušený hráč je ten, který ani neví, že je zkušeným hráčem. Dokáže si přiznat neznalost a přečíst si reálie klidně posté znovu, když si není jistý. V životopisech píše spíše jednodušší zápletky, nepřehání schopnosti ani původ své postavy. Ví, že méně je někdy více a nepíše přehnaně dlouhé příspěvky tam, kde se to nehodí. Nikdy se neptá, kdy už bude zkušeným hráčem. Pomůže nováčkovi, je-li o to žádán, nezná-li odpověď na jeho dotazy, přesměruje ho na někoho ještě zkušenějšího.

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše